Otkriveno koje igrače je PSG obećao Mbappeu da će dovesti u klub, a na kraju niko od njih nije došao

Nije ni čudo što je ljut

Otkriveno koje igrače je PSG obećao Mbappeu da će dovesti u klub, a na kraju niko od njih nije došao

Endin Čaušević

Kylian Mbappe ljetos je produžio ugovor s PSG-om iako su mnogi bili sigurni da će karijeru nastaviti u dresu Real Madrida.

Međutim, Mbappe se u posljednji trenutak predomislio i na iznenađenje fudbalske javnosti na kraju je potvrdio da ostaje u PSG-u i da je odlučio da produži saradnju do ljeta 2025. godine.

U Real Madridu su bili razočarani takvom odlukom jer su još početkom godine s Mbappeom skoro sve dogovorili, a onda ih je on šokirao odlukom da prihvati ponudu PSG-a iako je ranije nekoliko puta odbio Parižane.

No, kada su se u javnosti pojavile pojedine informacije oko Mbappeovog novog ugovora nije bilo iznenađenje što je odlučio ostati. Postao je jedan od najplaćenijih igrača na svijetu, a pored toga dobio je i nevjerovatne ovlasti u klubu i čak može odlučivati o transfer politici.

Međutim, kada je počela nova sezona Mbappe baš i ne briljira. Sve češće je u centru pažnje javnosti zbog svog bahatog ponašanja, a nedavno su se ponovo pojavile špekulacije da on želi što prije da napusti PSG.

Francuski mediji pišu da Mbappe nije zadovoljan statusom u klubu i da nije dobio ono što mu je obećano, te da postoji čak opcija da u januaru napusti PSG ukoliko dođe za njega zadovoljavajuća ponuda.

Oglasi

Posljednjih dana mediji u Francuskoj objavljuju sve više detalja iz Mbappeovog ugovora, te malo ko može vjerovati da je PSG pristao na sve to samo da ga zadrži u klubu.

No, sada su problem obećanja koja klub nije ispunio, a Mbappe se ubrzo nakon produženja saradnje počeo zamjerati čelnicima kluba jer ne ispunjavaju sve ono što su mu obećali za potpis novog ugovora.

Le Parisien je objavio danas da su iz PSG-a obećali i velika pojačanja ovog ljeta, te da su na listi bila trojica fudbalera, ali na kraju niko od njih nije došao u klub iz Pariza.

Objavljeno je da su čelnici PSG-a obećali Mbappeu da će dovesti pred početak sezone Roberta Lewandowskog, Milana Škriniara i Bernarda Silvu i to je bila jedna od stavki u pregovorima koju su obećali ovom napadaču.

PSG je zaista ljetos pokušao da dovede ove fudbalere, ali na kraju nikoga od njih nisu uspjeli da dovedu. Lewandowski je otišao u Barcelonu, dok su Škriniar i Silva ostali u svojim klubovima. Škriniar je jedini bio blizu potpisa za PSG, ali je u posljednji trenutak odlučio da ostane u Interu.

Oglasi

Umjesto obećanih pojačanja PSG je na kraju doveo Nunu Mendesa, Vitinhu, Fabiana Ruiza, Carlosa Solera, Renata Sanchesa, Nordija Mukielea i Hugu Ekitikea.

Mbappe je itekako nezadovoljan svim tim potezima i činjenicom da su rijetke stvari ispoštovane iz pregovora zbog kojih je on na kraju odlučio da ostane u klubu. Nakon špekulacija da će napustiti PSG počeo se ponovo povezivati s Real Madridom, a navodno interes sui pokazali još Liverpool i Chelsea.

Mbappea ćemo na sceni gledati ponovo već sutra kada PSG na svom terenu igra veliki derbi protiv Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Meč između PSG-a i Marseillea igra se od 20:45 sati, a već su poznate i kvote za ovaj okršaj. Kvote za derbi na Parku Prinčeva možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

axel42
Vidim ko je pisao text i haj reko da pročitam i vidim ima li jedna specijalna rječ koju Čauš obavezno piše kad je Mbappe u pitanju! Kad gle čuda opet frajer koristi njegovu omiljenu rječ "bahat" i ja nemogu da vjerujem šta čitam. Pa čovječe božiji kako si ti naporan! Čitaš li ti svoje textove prije objavljivanja! Mene u osnovnoj školi učili nekim stvarima a ti kao novinar se ponavljaš ko papagaj!!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti