Legenda Liverpoola opet je oplela po Kloppu

Hamann bez dlake na jeziku

Legenda Liverpoola opet je oplela po Kloppu

Edmir Škorić

Bivši njemački reprezentativac i legenda Liverpoola Dietmar Hamann smatra da bi uprava kluba mogla razmotriti smjenu Juergena Kloppa s mjesta trenera, ako se učinak igrača s Anfielda ne popravi sljedećih sedmica.

Redsi su trenutno na 11. mjestu na tabeli i imaju čak 14 bodova manje od vodećeg Arsenala, što je naravno za klub kakav je Liverpool u ovom momentu nedopustivo. Ipak, unatoč tome, Klopp na osnovu proteklih sezona ima puno povjerenje čelnika kluba.

Međutim, bivši igrač ovog tima Dietmar Hamann ponovo je "pecnuo" svog sunarodnjaka i smatra da bi trebalo da dobije otkaz.

"Očito je da Liverpool trenutno ima problema. Možda trener to vidi drugačije, pa ako misli da pričam gluposti neka to i kaže. Nemam problema s tim, morate poštovati druga mišljenja", rekao je Hamann za Sky.

Bivši igrač Liverpoola i Njemačke kaže da će, ako Liverpool izgubi sljedeću utakmicu protiv Manchester Cityja, odluka da se oprosti s Kloppom biti "savršeno opravdana".

Hamann je ranije kritikovao formu Liverpoola, nazivajući je "ravnom" i "bez iskrica", na što je njemački trener samo uzvratio sarkazmom i osmijehom.

Oglasi

49-godišnjak je također izjavio da Kloppov nedvojbeni doprinos Liverpoolu neće biti važan ako momčad ne počne pobjeđivati u utakmicama.

"U slučaju da Liverpool ne uspije pobijediti City u nedjelju, moglo bi se dogoditi da izgube devet ili deset bodova za četvrtim mjestom. Ako igra i rezultati ne budu bolji, ova rasprava (o otkazu Kloppu) će kad-tad doći na red. Jasno je bez obzira što ste radili zadnjih četiri ili pet godina", dodao je Hamann.

Juergen Klopp pridružio se Liverpoolu 15. oktobra 2015., prije tačno sedam godina. Redsi su pod njegovim vodstvom odigrali 392 utakmice, ostvarivši 244 pobjede, 82 poraza i 66 remija.

55-godišnji bivši trener Borussije Dortmund osvajao je s Liverpoolom mnoge trofeje, uključivši Ligu prvaka i englesku Premier ligu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Volcanobet kladionica nudi široku ponudu i velike kvote za sve mečeve, pa i za engleski derbi između Liverpoola i Cityja koji se igra sutra od 17:30 sati.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa šta će on oplesti po Kloppu? Liverpool treba Kloppu spomenik ispred stadiona da napravi, čovjek stvorio mašinu od ekipe zadnjih 5, 6 godina!
2 1
yugopo
Svaka ekipa upadne u krizi,jednostavno ne ide napadace... I ne mora biti mjerilo ako izgube od Citya sa odlicnim veznim redom I vrhunskim napadacima. Duga je sezona procepit ce Liverpool!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti