Sarajevo u nestvarnim uslovima za igru stiglo do tri boda u Bijeljini

Đokanović zabio za pobjedu protiv Radnika

Sarajevo u nestvarnim uslovima za igru stiglo do tri boda u Bijeljini

Midhat Šljivak

FK Sarajevo je u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Radnik u Bijeljini sa 1:0.

Veoma teški uslovi za igru u Bijeljini nisu donijeli previše fudbalske ljepote, ali je na kraju gostujući sastav došao do tri vrijedna boda.

Igrala se 17. minuta kada su gosti došli do vodstva, a ispostavit će se i pobjede. Andrej Đokanović krade jednu loptu, a zatim šutira sa 20-ak metara i uz pomoć nespretnog golmana Hodžića pogađa mrežu Radnika za prednost od 1:0.

Nastavak prvog dijela ne donosi previše uzbuđenja. Imao je Radnik dva solidna pokušaja, ali nije to donijelo previše problema za goste.

Prvo je Dizdarević lagano odbranio udarac Pantelića, a zatim u finišu prvog dijela pokušava i Motika, no nije bilo preciznosti i na odmor se odlazi vodstvom gostiju od 1:0.

Uvodne minute nastavka donose dosta uzbuđenja. Domaći su krenuli ofanzivnije u nastavak, ali nisu uspjeli da stvore pravu šansu.

Oglasi

U 54. minuti su tražili i penal, sudija se nije oglasio, da bi na drugoj strani uslijedila kontra, ali na ubačaj Kobiljara kasni Ahmetović.

Potom je uslijedio period mirne igre u kojem nije bilo previše uzbuđenja, a tek u 76. minuti domaći stvaraju dobru šansu pred golom gostiju. Todorov je u izglednoj prilici na nekoliko metara od gola, ali Dupovac ga blokira u posljednji čas.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata. Ostalo je 1:0 i Sarajevo je upisalo veoma važna tri boda, iako je Radnik u finišu imao nadmoć, te propuštenu dobru šansu preko Batara čiji je udarac odbranio Dizdarević. Domaći su zaprijetili i u nadoknadi, ali udarac Vasića ide tik pored gola.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Radnik - Sarajevo 0:1 (Đokanović 17')

Radnik: Hodžić, Sušić, Popara, Motika, Urošević, Blagojević, Ristanović, Pantelić, Šubert, Todorov, Hasukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Šabanović, Đokanović, Ahmetović, Bodul, Ševelj, Palić, Kurdić, Dupovac, Kobiljar.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SakinamaA
U drugom poluvremenu čist penal za Radnik rukom blokiran udarac
2 16
NEEDYM
Očajna igra, ali bitna su 3 boda!
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi