Barcino "ljetno ludilo" se nastavlja, sada su krenuli po bivšeg igrača Real Madrida

Sve aktivniji na tržištu

Barcino "ljetno ludilo" se nastavlja, sada su krenuli po bivšeg igrača Real Madrida

Edmir Škorić

Barcelona je jedan od najaktivnijih klubova na transfer pijaci ovog ljeta i već su Katalonci uspjeli da dovedu neke sjajne igrače, ali neće stati na tome.

Nakon potpisa Koundea, Barcelona radi na jačanju odbrane. Prioriteti su Azpilicueta i Marcos Alonso. Čak je s obojicom igrača postignut dogovor, ali Chelsea sada pravi probleme iz razloga što im je Barcelona "otela" i Koundea i Raphinhu.

No, na Camp Nouu imaju plan B. U Miamiju su Barcini direktori Mateu Alemany i Jordi Cruyff večerali sa agentom beka Tottenhama Reguilona, koji se sada smatra jednom od glavnih Xavijevih želja.

Na spomenutom razgovoru razmatrale su se razne opcije, između ostalog transfer, ali i posudba s mogućnošću otkupa. Tottenham je procijenio vrijednost igrača na 25 miliona eura, a dolaskom Ivana Perišića Reguilon bi svakako mogao da postane manje važan za Spurse.

Engleski mediji pišu da bi Tottenham čak bio spreman prihvatiti i trampu s Memphisom Depayem.

Podsjetimo, Real Madrid ima opciju otkupa Reguilona za 40 miliona eura do 31. augusta ove godine. Osim Barce, igrača želi i Sevilla, za koju je Reguilon igrao prije nego je prešao u Real za 30 miliona eura.

Barcelona je već dovela Christensena, Kessiea, Lewandowskog, Koundea i Raphinhu, ali definitivno se nisu time zadovoljili, a sada će pokušati dodatno da pojačanju bekovske pozicije i generalno odbranu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za ljubitelje sportske kladionice Volcanobet nudi sjajne kvote za sve mečeve, a pred nama su interesantni dueli u okviru kvalifikacija za evropska takmičenja, ali i na programu su desetine vrhunskih prijateljskih mečeva. Kompletnu ponudu možete pronaći na sajtu Volcanobet kladionice ili klikom OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

herrr_remi
Do nove godine neće imati za kifle
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi