Procurio spisak Roberta Martineza za Zenicu: Nema najboljeg igrača, ali šta je sa Ronaldom?

Portugalci u BiH stižu 16. oktobra

Procurio spisak Roberta Martineza za Zenicu: Nema najboljeg igrača, ali šta je sa Ronaldom?

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina najzvučniji domaći meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igra 16. oktobra kada će na Bilinom polju gostovati Portugal, a već je u javnost procurio spisak Roberta Martineza. 

Bh. javnost najviše zanima da li će se na listi pozvanih naći kapiten i najzvučunije ime u svlačionici evropskih Brazilaca, slavni Cristiano Ronaldo.

No, krenimo redom. Kako sada stvari stoje u Zenici neće biti najboljeg portugalskog igrača Bernarda Silve koji je prošle sezone bio briljantan u dresu Manchester Cityja.

Silva se povrijedio prije dvije sedmice protiv Crvene zvezde u Ligi prvaka, a Pep Guardiola je za njega samo kratko kazao da još uvijek nije dovoljno spreman.

Osim Silve na spisku neće biti ni prekaljenog defanzivca Pepa koji je povrijeđen, dok će sa spiska prema svemu sudeći ispasti i Toti Gomes.

Oglasi

Prema nekim informacijama nova imena u odnosu na septembarskog okupljanje bi trebali biti povratanici Matheus Nunes i Raphael Guerreiro te debitant Diogo Leite.

Kada je u pitanju Ronaldo, najpopularniji fudbaler današnjice će zauzeti svoje mjesto na spisku te će sigurtno biti na listi putnika za Zenicu ukoliko ne dođe do nepredviđenih okolonsti.

Potencijalni spisak Martineza za mečeve protiv Slovačke 13. oktobra, te tri dana kasnije Bosne i Hercegovine izgleda ovako:

Golmani: Diogo Costa, Jose Sa, Rui Patricio.

Odbrana: Reben Dias, Gonçalo Inácio, Danilo Pereira, Diogo Leite, Raphael Guerreiro, Joao Cancelo, Diogo Dalot, Nelson Semedo.

Vezni red: Joao Palhinha, Reben Neves, Vitinha, Matheus Nunes, Bruno Fernandes.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Napad: Cristiano Ronaldo, Diogo Jota, Goncalo Ramos, Rafael Leão, João Félix, Ricardo Horta, Pedro Neto.

Inače, Martinez će definitivni spisak objaviti u petak, 6. oktobra. Važno je dodati da će Portugalci će sa eventualne dvije pobjede u oktobru osigurati direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

user1676286668
Nisu ni došli u Zenicu a već vode 3:0.....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi