Festival dobrih prilika na Grbavici i samo jedan gol - dovoljan za pobjedu Željezničara

Samir Bekrić pogodio za tri boda Plavih

Festival dobrih prilika na Grbavici i samo jedan gol - dovoljan za pobjedu Željezničara

E. Škorić, foto: T. Hebib

U posljednjem susretu 10. kola Premijer lige BiH Željezničar je ugostio Tuzlu City, a u sjajnom meču domaćin je ostvario pobjedu rezultatom 1:0.

Plavi su prethodna dva meča na Grbavici doživjeli neočekivane poraze od Krupe i Mladosti sa po 1:0, no večeras je tim Amara Osima srušio tu negativnu seriju na svom terenu, pa je došao do bitnih bodova.

Gledali smo sjajan meč, sijevalo je sa svih strana, naročito u prvom dijelu, mada su mreže ostale mirovati do odlaska na odmor.

U uvodnim minutama šansa za Tuzlake, ali Karjašević puca pored gola, a onda u sedmoj minuti Maksimović ubacuje za Kojića, koji glavom šutira, lopta ide ravno u dobro postavljenog Erića.

Veliku šansu imao je Lendrić u 13. minuti, no puca tik pored stative, a u 17. minuti Bekrić pogađa stativu nakon ubačaja Subašića. Nedugo nakon toga Alispahić šutira pokraj gola.

U 23. minuti zbog povrede igru napušta štoper Tuzla Cityja Barišić, umjesto njega u igru ulazi Morris. Dobru šansu za goste ne koristi Maksimović u 27. minuti, kada Erić brani njegov udarac, a onda još jedna sjajna šansa za Maksimovića, koji na ubačaj Nukića šutira preko gola.

Redale su se šanse do kraja poluvremena. Mujezinović u 30. minuti šutira, ali je Muminović siguran. U 38. minuti je Mujezinović zaobišao Muminovića, ali je pao. Onda i Milićević pokušava, brani Muminović nekoliko minuta prije odlaska na odmor.

Na otvaranju drugog dijela ludnica pred golom Željezničara. Karjašević dva puta šutira, Erić oba puta brani, a onda Ramić pogađa prečku, pa na kraju svega Erić brani udarac Nukića.

Kada se činilo da je tempo malo opao, uslijedio je gol koji je opet ubrzao stvari na terenu i vratio uzbuđenje. Gol odluke postigao je iskusni Samir Bekrić u 64. minuti, Neodbranjivo šutira sa oko 20 metara na asistenciju Alispahića.

Petnaestak minuta prije kraja Lendrić ima šansu, brani večeras sjajni Muminović. U 79. minuti isključen je Stevanović. Nakon oštrog starta nad Crnkićem dobio je drugi žuti karton, pa su domaći morali s igračem manje da se brane do kraja.

Erić fenomenalno brani udarac Crnkića u 83. minuti i spašava Željezničar. Iako je djelovalo po prilikama da bi trebalo da padnu barem 4-5 golova, na kraju tek jedan, no i taj jedan isuviše vrijedan za domaći sastav.

Željezničaru je ovo bila šesta pobjeda u osmom meču i sa 18 bodova je sada na trećem mjestu, ali ima jednu utakmicu manje od vodećeg Sarajeva i dvije od drugoplasiranog Borca. Tuzla City pada na peto mjesto sa 16 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, Plavi idu u goste na Otoku kod Olimpika, dok će Tuzla na Tušnju ugostiti Zrinjski.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Eric igrac utakmice - utakmica izjednacena , ali je Eric veceras branio kao Neuer / dobra tekma
22 0
BordoBijeli_exyu_sa
Pa ko da niste iz dzamija izlazili 14 dana
12 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi