Velež na Koševu Sarajevu održao lekciju iz fudbala

Trijumf Rođenih

Velež na Koševu Sarajevu održao lekciju iz fudbala

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Velež je u velikom derbiju odigranom na Koševu u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Sarajevo rezultatom 2:0.

Sarajevo katastrofalno otvara ovaj meč i Velež je dominirao u uvodnim minutama meča.

Gosti iz Mostara su bili mnogo bolji tim na terenu, a u 9. minuti gosti su poveli. Radovac pronalazi Pecu koji ubacuje u sredinu kaznenog prostora, a Nemanja Anđušić prekrasno glavom zabija za vodstvo Rođenih od 1:0.

Samo sedam minuta kasnije Velež je povećao prednost. Radovića u kaznenom prostoru ruši Oremuš, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Odgovornost preuzima Dženan Zajmović i zabija za 2:0.

Potom se domaći malo bude. Cmiljanić u 18. minuti pokušava neprecizno, a zatim nakon lijepe akcije Oremuša Bagarić s pet metara pogađa stativ.

Novu šansu domaći tim propušta u 26. minuti. Ubačaj Pidre donosi udarac Oremuša sa 10-ak metara, ali Bogdanović to brani.

Oglasi

Velež novu veliku šansu stvara u 29. minuti. Anđušić je obrukao Pidru na lijevoj strani, ušao je u kazneni prostor, šutirao, Dizdarević odlično brani.

Cmiljanić u 35. minuti propušta još jednu odličnu šansu. Došao je do lopte na sedam metara od gola, ali šutira pored gola.

To je bila i posljednja šansa u prvom dijelu u kojem je Goran Sablić napravio i dvije izmjene ne bi li probudio svoj tim.

Međutim, to nije previše pomoglo domaćem timu. Velež je u nastavku igrao mirno i bez previše problema zaustavljeni su svi pokušaji Bordo tima.

Nije Sablić imao pravi način da probije odbranu gostiju koji su šanse čekali iz kontri.

Oglasi

Vehabović je u 81. minuti imao veliku šansu, ali Dizdarević je spasio domaći tim blamaže.

Domaći su meč završili s igračem manje jer je isključen Šabanović nakon dva žuta kartona u nekoliko minuta.

Na kraju je ostalo 2:0 za Velež koji je došao do vrijedna tri boda, a Sarajevo je polusezonu završilo s dva poraza i 28 bodova.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Sarajevo - Velež 0:2

Sarajevo: Dizdarević, Pidro, Lazić, Oremuš, Đokanović, Velkoski, Cmiljanić, Bagarić, Palić, Kurdić, Dupovac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Bogdanović, Radović, Zeljković, Ćosić, Anđušić, Isić, Peco, Zajmović, Džanković, Radovac.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedyim_SA1946
Sablić najveća ubleha od trenera, Veležu samo treba čestitat.
42 0
StarMoVe
Ova pobjeda je samo dokaz koliko je Velež jaka ekipa a to gdje se nalaze trenutno na tabeli nema veze sa vezom.. Sram nek je ovih debila i šefa saveza... Dabogda se ugušili ispod respiratora..
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi