Ibričić je jedini igrač kojem Sušić nije dao ni minutu u Brazilu, sada je progovorio o tome

Sve bi isto uradio

Ibričić je jedini igrač kojem Sušić nije dao ni minutu u Brazilu, sada je progovorio o tome

E. Škorić

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić dao je intervju u Hrvatskoj u kojem je odgovarao na neka interesantna pitanja.

Uoči novog velikog hrvatskog derbija između Dinama i Hajduka (subota 21:05 sati), Ibričić je govorio o Splićanima i otkrio zašto se nije vratio u Split, a onda se prisjetio Mundijala u Brazilu kada je bio jedini igrač kojem Pape nije dao da igra, te se osvrnuo i na mogućnost da njegov prijatelj Edin Džeko jednog dana potpiše za Hajduk.

36-godišnji Ibričić je u Domžalama okončao igračku karijeru, ali je sada na funkciji sportskog direktora spomenute slovenske ekipe.

Njegov komentar na derbi u kojem se uloga favorita ipak daje Dinamu koji očito ima puno više kvalitetnih pojedinaca, odnosno širinu, a i imao je više dana za odmor.

"Ne mora značiti, barem kada je derbi u pitanju. I tu ne možeš nikome dati prednost. Siguran sam da će nijanse odlučivati. Iskreno, volio bih, kao i svi, da to bude otvoreni derbi, s dobrim nogometom. I naravno, očekujem da će Hajduk biti na nivou te da može napraviti pozitivan rezultat. Sigurno da Dinamo, kada pogledamo, ima dužu klupu, više kvalitetnih igrača, što Hajduku malo nedostaje. Ali znam da će hajdučko srce i njihova borbenost i to pokušati nadoknaditi", rekao je Ibričić za Tportal.

Oglasi

Hajduka ubrzo očekuju i veliki mečevi play-offa protiv španskog Villarreala.

"Vidjet ćemo. Svi znamo da su iznenađenja uvijek moguća. Treba se tome nadati. Iako iskreno, svi znamo da je Villarreal veliki favorit, prošlogodišnji polufinalist Lige prvaka. Ali ipak ima tu i ta prednost što ste spomenuli. Španjolsko prvenstvo tek počinje. Hajduk je pak, odigrao već nekoliko natjecateljskih utakmica. Tako da je ipak čudo moguće. Posebno ako Hajduk odigra dvije top-utakmice, a Villarreal malo slabije. No, realno, to će biti stvarno teško".

Nego, godinama se pričalo o vašem igračkom povratku u Hajduk, ali to se nije dogodilo. Zašto?

"Znamo kako je dolje i kad se ostavi jedan dobar pečat, kad ljudima uđeš pod kožu, a tako je Hajduk ušao i meni. Onda sam i govorio da bih se vratio u Hajduk i da bi u njemu volio završiti karijeru. Ali normalno, za takvo nešto uvijek su trebale dvije strane. Par puta sam bio jako blizu, ali nije se uspjelo realizirati. Nema veze, sve što je mi je Hajduk priuštio ostaje zapisano u srcu, a ja kad god mogu doći, dolazim na utakmice i navijam".

Edin Džeko je Senijadov prijatelj, a bilo je određenih napisa da bi napadač Intera mogao doći u Hajduk. Ima li istine u tome?

"Isto koliko i u pričama o mom povratku. Pa nas se povezuje zbog prijateljstva. Osim toga, Edin je često u Dalmaciji, pa ga navijači često sretnu i zovu. Ja, iskreno, i kao navijač, ali i njegov prijatelj, volio bih da zaigra za naš Hajduk. Ali opet, u ovom trenutku to nije realno. No, ko zna što se može dogoditi u skorije vrijeme".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osvrnuo se i na činjenicu da je jedini kome Safet Sušić nije dao ni sekundu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

"Ma, ni za čim ne žalim. Čak niti za time što se dogodilo u Brazilu. Meni je bila čast što sam uopće bio dio ekipe. Da mogu, u karijeri bi sigurno ponovio sve isto. S obzirom na to gdje sam počeo, pa što sam sve morao napraviti kako bih se dokazao te došao do ovoga do čega sam stigao. Mogu žaliti jedino za time što karijeru nisam završio u Hajduku. Sve ostalo bi ponovio još jednom", zaključio je Senijad Ibričić.

Promo

Top Komentari

pitariistok
Sto se repke tice hvala tebi za svaki nastup i svaki gol...ali si krtica vazda bio i unosio neprofesionalizam u ekipu i bio predvodnik odlazaka kod Brajlovica na privatne zabave kao i u Bosnu restoran na ilidzi. Nijedan te selektor nije gotivio osim Ćire koji ti je ***** mater i zaprijetio ili ces raditi u njegovu korist pa onda mozes i malo hodati ili neces biti dio ekipe. Sve u svemu za mene si obicni rumenko koji se docepao velegrada i para pa prosipas fol pamet. Najveci ti domet Hajduk...
17 5
King_Kenny
...nek se zahvali Safetu sto je uopste bio dio te ekipe,ako cemo gledati po kvalitetu on tu nije ni trebao biti uopste...ali znamo da je bio Dzekin privjesak pa je pozvan da se udovolji najboljem igracu...
11 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi