Setien još uvijek zvanično nije dobio otkaz, a Barcelona je već pronašla novog trenera

Bartomeu spašava što se spasiti da

Setien još uvijek zvanično nije dobio otkaz, a Barcelona je već pronašla novog trenera

E. Čaušević

Barcelona je sinoć doživjela jednu od najvećih blamaža jer su u četvrtfinalu Lige prvaka poraženi od Bayerna sa 8:2.

Već tri godine zaredom Katalonci na katastrofalan način ispadaju iz Lige prvaka, a nakon Rome i Liverpoola novi udarac zadao im je Bayern. Sinoćnji meč pokazao je da se u Barceloni nešto hitno mora mijenjati, od predsjednika pa do igračkog kadra.

Španski mediji sinoć su nakon utakmice objavili da je klub odlučio da Quique Setien neće voditi više ekipu, a njegov otkaz trebao bi danas biti ozvaničen.

Navodno, Josep Maria Bartomeu pokušava na sve načine da smiri situaciju jer je i njegova predsjednička funkcija itekako uzdrmana. Navodno, on od početka nije vjerovao u rezultat Barcelone protiv Bayerna jer je već obavio razgovor s jednim od kandidata za trenersko mjesto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je Bartomeu prije nekoliko dana imao večeru s argentinskim trenerom Mauriciom Pochettinom koji je glavni kandidat za novog trenera Barcelone.

Španski mediji vjeruju da će on biti nasljednik Setiena jer su Xavi i Ronald Koeman odbili dolazak na Camp Nou. Xavi ne želi voditi Barcu dok je Bartomeu predsjednik, dok Koeman želi ostati selektor Nizozemnske barem još godinu dana.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

struja
Enrike,krepana macka i cileanac-indijanac uz pregrubu igru svaba dohakase Barsi.
3 2
ryan.giggs
Uvijek isto. Stalno po treneru. Ovdje treba sve raspustiti. Ostaviti De Jonga, Stegena i Messija. Vratiti Coutinha, bolji igrač od Vidala, Roberta, Busquetsa, Rakitića zajedno.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi