Utakmica u Doboju najavila žestoku borbu za opstanak u finišu sezone
FOTO: E. Oštraković

Remi Sloge i Leotara

Utakmica u Doboju najavila žestoku borbu za opstanak u finišu sezone

Haris Zilić

Veoma bitan duel za opstanak u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Doboju su odigrali domaća Sloga Meridian i Leotar iz Trebinja. Na kraju utakmice rezultat je bio 1:1.

Utakmica je počela oprezno s obje strane, malo su gosti imali veći posjed u uvodnim minutama.

Sloga je nakon toga malo prebacila težište igre na svoju polovinu i odmah je to iskoristila u 13. minuti susreta.

Nakon kornera pred golom Leotara se najbolje snalazi Nikolić koji pogađa za vodstvo. Asistenciju pišemo Bilalu.

Sloga je nakon vodećeg gola imala više od igre. Moglo je biti 2:0 u 30. minuti, Starčević iz voleja odlično šutira, no prečka je saveznik gostiju iz Trebinja.

Prvi udarac Leotara u okvir gola bilježimo u 40. minuti. Sa 25 metara je pokušao Milaković, ali brani golman Sloge i rezultat prvog poluvremena je bio 1:0 za Dobojlije.

Oglasi

U nastavku meča Leotar je diktirao tempo igre u Doboju. Tražili su izjednačenje od samog starta drugog poluvremena, no Sloga je odolijevala napadima.

Bilo je mnogo nervoze s obje strane. Očekivano jer radi se o utakmici koja bi mogla biti ključna u borbi za ostanak. Leotar je imao nekoliko lijepih akcija, ali nisu uspjevali ugroziti gol domaćina koji su u nastavku čekali šanse za kontre i polukontre.

Vrlo dobra igra Leotara u drugom poluvremenu krunisana je u 80. minuti, strijelac za 1:1 bio je Aćimović.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata ostalo je 1:1, tako da ovaj rezultat nagovještava još veću borbu za opstanak u naredna četiri kola. Možda na kraju zadovoljniji ovim bodom mogu biti gosti iz Trebinja

Sloga Doboj - Leotar 1:1 (Nikolić 13'/Aćimović 80')

SLOGA DOBOJ: Trako, Dadić, Nikolić, Popara, Stevanović, Krstovski, Starčević, Bilal, Ristić, Baštić, Milanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

LEOTAR: Puletić, Karić, Čubrilo, Milić, Handžić, Šipovac, Đajić, Đuderija, Cmiljanović, Čavić, Milaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti