Santos junak Plavih u Modriči!

Zaslužena pobjeda Željezničara

Santos junak Plavih u Modriči!

A. Čaušević, foto: E. Oštraković

Željezničar je ostvario veliku pobjedu i osvojio tri važna boda u borbi za Evropu. Junak Plavih u Modriči na gostovanju protiv Sloge bio je Santos. Konačan rezultat glasio je 0:1.

Utakmica je igrana na teškom terenu stadiona "dr. Milan Jelić", a može se konstantovati da je Željezničar odnio zasluženu pobedu, posebno nakon odličnog drugog poluvremena.

Prvi dio susreta nije donio previše uzbuđenja. Prvi su zaprijetili domaćini preko Baranova koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali pored stative.

Finiš prvog dijela pripao je gostima. Posebno je bio agilan Santos koji je imao nekoliko prilika. Međutim, nije se proslavio. Najbolju šansu je propustio u 42. minuti.

Start nastavka donosi blagi pritisak domaćina. Milanović je zaprijetio, njegov pokušaj je uspio odbraniti Muftić. Poslije toga gostu su počeli preuzimati inicijativu.

Edis Mulalić je u igru ubacio Amoaha koji je bio agilan poslije ulaska, međutim nije uspio materijalizovati nekoliko sasvim solidnih situacija.

Oglasi

Željezničar do zasluženog gola stiže u 83. minuti, strijelac za velika tri boda bio je Santon, najbolji igrač Plavih na susretu.

Lijepo su kombinovali rezervista Hodžić i Štilić, lopta je došla do Santosa koji se namjestio na desnu nogu i lijepim udarcem matirao Brajlovića.

U preostalom dijelu utakmice uglavnom se stavarala gužva u kaznenom prostoru gostiju. Zajić je u 90. minuti glavom šutirao preko gola iz blizine.

Na kraju je ostalo 0:1. Željezničar nosi kući tri velika boda u borbi za Evropu, dok Dobojlijama slijedi grčevita borba za opstanak.

Intersantno da će se ova dva tima sastati i u prvom kolu trećeg kruga. Susret 23. kola će se igrati sljedeće sedmice, a domaćin će biti Željezničar.

FK Sloga Meridian - FK Željezničar 0:1 (Santos)

FK Sloga Meridian: Brajlović, Nikolić, Popara, Đorić, Stevanović, Baranov, Čolić, Lalić, Starčević, Milanović, Mihajlović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Štilić, Šehić, Drljo, Hodžić, Santos, Jašarević.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Bravo Željo ! Da se u finalu vidimo uskoro
8 0
AjmanMuj
Čestitke Plavii
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti