Spallettija su pitali za Icardija, a onda je nastao haos na press konferenciji

Kratko i jasno je rekao šta ima

Spallettija su pitali za Icardija, a onda je nastao haos na press konferenciji

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera sutra igraju u gostima protiv Cagliarija utakmicu 26. kola italijanske Serije A.

Atmosfera u Interu već neko vrijeme nije na zavidnom nivou jer se u centru pažnje nalazi Mauro Icardi koji je propustio prethodne četiri utakmice svog tima. Haos je nastao kada mu je oduzeta kapitenska traka jer ne želi da produži ugovor, odnosno odugovlači s pregovorima već nekoliko mjeseci.

Tada je Icardi odbio da igra za Inter, te se pravdao da ima povredu koljena. Međutim, na ljekarskim pregledima je utvrđeno da to nije istina i Icardi posmatra utakmice svog tima s tribina.

Inter sutra gostuje kod Cagliarija i gotovo je sigurno da Icardija neće biti konkurenciji za meč. Još uvijek tvrdi da je zaista povrijeđen, ali već sada mu skoro niko ne vjeruje.

Na današnjoj press konferenciji pred sutrašnju utakmicu trener ovog tima Luciano Spalletti napravio je pravi haos kada ga je jedan od novinara pitao o Icardiju i njegovoj situaciji u Interu. Jasno je dao svima do znanja šta misli o tome.

"Mnoge stvari prethodnih dana rekli su Marotta i Zhang o Icardiju. Ja ću da pričam samo o onima koji su tu, a ne o onim koji nisu. Inter nam je glavna tema i prestanite više da me pitate takve gluposti. Više neću da pričam o ljudima koji nisu tu i tačka", poručio je ljutito Spalletti.

Za Icardija se već zna gdje će, ali ko će ga zamijeniti?

Italijanski mediji objavili su jučer informaciju kako će argentinski napadač Inter prodati velikom rivalu Juventusu i to za cifru od oko 100 miliona eura.

S obzirom na to da 26-godišnji napadač odlazi, Nerazzurri tragaju za njegovim zamjenama, a među potencijalnim kandidatima je i bh. reprezentativac Edin Džeko.

Međutim, bh. dijamant nije prva opcija za Inter. Oni bi najradije u svojim redovima vidjeli Poljaka Roberta Lewandowskog. On im je glavna želja i vjeruju da bi Lewa bio najbolji izbor za klub.

Ako ne uspiju dovesti 30-godišnjeg poljskog napadača, okrenuće se dovođenju Džeke. Kapitena reprezentacije BiH će pokušati namamiti većom platom od one u Romi, ali za sada je on samo jedna od opcija.

Direktor Beppe Marotta u svojim zamislima ima još nekoliko opcija. Jedna je i napadač PSG-a Edinson Cavani. Navodno je iskusni Urugvajac već umoran od Pariza i izrazio je želju da se vrati u Italiju..

Kako se sigurno neće vratiti u Napoli, Cavani sagleda ostale opcije. Samo Juventus ne dolazi u ozbir, pa je tako postao jedna od opcija za Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stidljivo se također sa Interom povezuje i fudbaler Juventusa Paulo Dybala. Međutim, on nije ona klasična devetka koju Nerazzurri trebaju i vjerovatno da od njegovog dolaska na Meazzu neće biti ništa.

Mauro Icardi je očigledno za Inter završena priča i biće vrlo interesantno vidjeti ko će ga zamijeniti u timu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi