Odustali od kvalifikacija za Mundijal: Stadion im pretrpio oštećenja

Završili prije nego su počeli

Odustali od kvalifikacija za Mundijal: Stadion im pretrpio oštećenja

Haris Zilić

Stigla je i zvanična ptovrda da je otkazana utakmica kvalifikacija za Mundijal 2022. godine u Kataru.

Riječ je o utakmici okenaske zone između Tonge i Kokosovih Ostrva.

Tonga je oktazala meč prve runde kvalifikacija zbog nevremena koje je pogodilo ovaj otok, tačnije u snažnim talasima uništen je doabr dio njihovog glavnog stadiona na kojem igraju mečeve. Predlagalo se da Tonga odigra na neutralnom terenu, ali na kraju je tamošnja Fudbalska federacija odlučila da odustane od kvalifikacija prije nego su i počeli svoj put.

Ovo znači da će Kokosova Ostvra direktno u drugu rundu kvalifikacija gdje će igrati u grupi A sa reprezentacijama Solomonskih Ostrva, Tahitija i Vanuatu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pobjednici dvije kvalifikacione grupe igrat će završni okeanski baraž nakon kojeg će pobjednik u Interkonitnentalni baraž i borbu za Katar.

Inače, Tonga je na FIFA listi 199. reprezentacija svijeta, a najbolji plasman su imali u oktobru 1998. godine kada su bili 163. na svijetu dok su u julu 2019. godine bili na 207. mjestu FIFA rang liste.

Top Komentari

RASanticeva
Dragi novinaru Cocos Islands nemaju fudbalski tim, ali ima Cook Islands odnosno Cookova Ostrva koja su dio OFC-a i koja da si upoznat sa kvalama u Okeaniji prošli u finalni krug :)
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi