Skroman derbi na Tušnju i podjela bodova Tuzla Cityja i Borca

Bez pobjednika

Skroman derbi na Tušnju i podjela bodova Tuzla Cityja i Borca

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Tuzla City i Borac remizirali su (1:1) u derbi meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme donijelo je popriličan antifudbal. Mučno je bilo gledati meč na Tušnju. Stalni prekidi, dosta prekRšaja i nijedna smislena akcija nije viđena u prvom dijelu.

Ipak, na kraju je postignut jedan pogodak i to u samom finišu prvog poluvremena.

Goran Zakarić je ubacio sa desne strane, Morris je igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Mateo Musa pokazuje na bijelu tačku.

Odgovornost naravno preuzima Stojan Vranješ. Lagano je matirao Brajlovića za prednost gostiju od 1:0.

Nastavak meča donosi nešto bolji meč. Tuzla City je krenula po izjednačenje, stvorili su nekoliko opasnih situacija pred golom Borca, a u 65. minuti su došli do gola.

Oglasi

Sjajno po lijevoj strani prošao Mehidić, Zakarić je spavao u odbrani, a zatim defanzivac tuzlanskog tima pogađa za 1:1.

Mehanović je potom imao dobar šut iz mrtvog ugla, pogodio je stativu, imao je i Borac određene pokušaje, ali se rezultat do kraja nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Borcu je ovo osmi remi ove sezone i aktuelni prvak je na petom mjestu, dok Tuzla City zauzima drugo mjesto sa pet bodova manje od Zrinjskog.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Tuzla City - Borac 1:1

FK Tuzla City: Brajlović, Šukilović, Nukić, Krpić, Karjašević, Čeliković, Mehidić, Doffo, Ubiparip, Morris, Džafić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Bošnjak, Ćorić, Begić, Vojnović, Subić, Lukić, Vranješ, Kulašin, Zakarić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Uz pomoć sudija u 4 dana do dva nezaslužena remija… morace vico sa korumpiranim sudijama da pomjeri granice bezobrazluka kao i prošle sezone. Ovako im je Europa upitna
28 2
SValjic
Ofsajd kod penala !!! Zašto Arena nije ponovila tu situaciju sa bočne kamere ? Naravno po naredbi Vice , pitajte Vedada komentatora !!!
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi