Badji i Crnkić na tušanjskom blatu presudili Borcu!

Velika pobjeda Tuzlaka

Badji i Crnkić na tušanjskom blatu presudili Borcu!

S. Grebović

Tuzla City je na blatnjavom terenu stadiona Tušanj danas bila bolja od Borca rezultatom 2:0.

Meč je odigran u veoma teškim uslovima za igru u kojima su se na kraju bolje snašli domaći igrači koji su uspjeli izvojevati veliku pobjedu.

Ubiparip je već u 4. minuti mogao svoj tim dovesti u vodstvo, ali je njegov udarac od blok Cruza i odbranu Pavlovića otišao u korner.

Jovo Lukić je jedini igrač gostujućeg tima koji je danas bio raspoložen i koji je u par navrata zaprijetio Tuzlacima. Šutirao je u 12. minuti nakon solo akcije, te u 23. kada ga je lijepo uposlio Zakarić. Promjene rezultata nije bilo.

Brzo su Tuzlaci uzvratili. Uporni Ubiparip je uspio ostati na nogama i na stranu proigrati Nukića koji silovito šutira pravo u Pavloviča. Lopta se potpom vratila istom igraču koji je sada ubacio, a Dujaković ju je izbio u korner ispred Badjija i spasio čist gol.

U jeku prilika sa obje strane prvi su do gola došli domaći.

Pavlović je sjajno odbranio jedan udarac Crnkića sa ruba kaznenog prostora, nakon čega je lopta došla do Badjija koji lagano pogađa mrežu Banjalučana.

U prvim minutama drugog dijela vidjeli smo dvije velike prilike, po jednu na obje strane.
Za Tuzlu City je šansu imao Maksimović kada mu je lopta prešla preko noge, a za Borac je Lukić bio neprecizan i to je praktički bila i posljenja prilika za Borac vrijedna pomena do kraja meča.

Uglavnom su se redale šanse za domaći tim. Tresao se okvir gola Borca i to u dva navrata.

Ubiparip je pogodio prečku, a Crnkić stativu, ali drugog gola za Tuzlake nije bilo sve do 88. minute kada je Crnkić nakon kontre istrčao sam ispred Pavlovića i rutinski ga matirao te time stavio tačku na i što se tiče ove utakmice.

Tuzlaci su tako prekinuli crni niz od tri vezana poraza, dok je Borcu ovo bio sedmi neuspjeh ove sezone.

Premijer liga BiH, 19. kolo

Tuzla City - Borac 2:0

Tuzla City: Fejzić, Kostić, Crnkić, Karjašević, Rugašević, Džafić, Badji, Nukić, Ubiparip, Morris, Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Pavlović, Jovanović, Dujaković, Vojnović, Subić, Lukić, Cruz, Vranješ, Meleg, Georgiev, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edward NewGate
Vlado , sta si ono rekao da ce Borac biti?
10 1
kaskada24
Pa kaže: “Kome smeta jak Borac.”
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi