Tuzla City se izvukao iz mrtvih: Od 0:2 do 2:2 protiv Borca na Tušnju
FOTO: E. Dindić

Prva utakmica 24. kola Premijer lige BiH

Tuzla City se izvukao iz mrtvih: Od 0:2 do 2:2 protiv Borca na Tušnju

H. Zilić

U prvoj utakmici 24. kola Premijer lige BiH, FK Tuzla City dočekao je FK Borac. U vrlo borbenoj utakmici sa nekoliko odličnih prilika konačan rezultat je glasio 2:2.

Tuzlaci su krenuli veoma dobro i imali priliku već u prvoj minuti. Glavom je pokušao Subašić, ali brani golman Borca. Tri minute kasnije nova prilika za Subašića, bez promjene rezultata. U 11. minuti Gvarić je imao novu priliku za domaće, prije toga Subašić je bio u dobroj akciji, međutim domaćini dobro otvaranje nisu mogli krunisati golom.

Gosti prvi put prijete u 23. minuti i to je bila fenomenalna prilika, Tatar se nije dobro snašao u izglednoj poziciji. Dvije minute nakon toga pišemo novu šansu za Tuzlake, Ivaniadze se dobro oslobodio svog čuvara i šutirao sa desetak metara, ali pored gola ide lopta.

U 31. minuti veliki protesti domaće ekipe. Lopta je nakon prodora Ivaniadeza  pogodila u ruku igrača Borca, ali glavni sudija Kesić se nije oglasio. Kuzmanović je zbog prigovora dobio žuti karton.

Nakon te situacije rasplamsala se igra na Tušnju. Prijetili su domaći preko Kuzmanovića i Subašića, Borac je prijetio preko Mrkaića i Vojnovića, a onda slavlje gostiju u 38. minuti. Lopta je došla do Mrkaića koji rutinski pogađa mrežu Fejziča za vodstvo gostiju iz Banja Luke od 1:0, a to je bio i rezultat prvog poluvremena.

Nastavak duela počinje sa nekoliko prilika pred oba golam, a nakon jedne i udarca sa nekih 18 metara gosti su tražili penal jer su smatrali da je Nukić igrao rukom. Kod domaćih prijetili su Karjašević i Mehidić, kod gostiju pokušao je Lazić, na semaforu je ostalo 0:1.

Oglasi

U 66. minuti novo slavlje gostiju iz Banja Luke. Ninković sjajno centrira iz slobodnjaka, a Lukić glavom postiže pogodak, svoj prvi u sezoni, za 2:0. Dobio je i žuti karton zbog skidanja dresa.

Domaći se nisu predavali i u 73. minuti dosuđen je penal nad Hadžićem, koji je sigurno realizovao Kuzmanović za smanjenje vodstva Borca na 2:1.

Dobra kontra gostiju u 83. minuti, Kulašin šutira sa nekih 14 metara ali malo pored gola. Minut nakon toga šansa za domaće, Hadžić se dobro ne snalazi nakon centaršuta Kuzmanovića, a onda Ivaniadze loše šutira sa 16 metara.

Do kraja utakmice domaćini stižu do izjednačena i vrijednog boda. Za 2:2 je pgodio Kuzmanović u 92. mnuti, bila je to golčina. Ponovo je kod gola učestvovao Hadžić od kojeg se lopta odbila do Kuzmanovića.

Premijer liga BiH, 24. kolo:

Tuzla City - Borac 2:2 (Kuzmanović 73'(p), 90+2'/Mrkaić 38', Lukić 66')

TUZLA CITY: Fejzić, Šukilović, Nukić, Gavrić, Kuzmanović, D. Pantelić, Subašić, Čeliković, Mehidić, Đ. Pantelić i Ivaniadze

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BORAC: Četković, Ninković, Markaić, Pišek, Vojinović, Subić, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Tatar i Piščević

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1673626537
Da cujem da su i borca ostetile sudije hahahha
5 1
user1675182613
J**** BORAC J**** BANJA LUKU
5 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi