UEFA saopštila vijest koja je obradovala i bh. reprezentativce

Kroz Ligu nacija na Euro?

UEFA saopštila vijest koja je obradovala i bh. reprezentativce

Edmir Škorić

Iz Evropske nogometne federacije (UEFA) danas je stigla potvrda kako će na Evropskom prvenstvu 2024. godine biti osigurana tri mjesta ekipama iz Lige nacija.

BiH je s četiri boda u dva kola (remi sa Finskom i pobjeda nad Rumunijom) otvorila novi ciklus Lige nacija, a u subotu će u Podgorici gostovati Crnoj Gori. Tim Ivajla Peteva sada će imati i dodatni motiv, jer postoji mogućnost da se kroz ovo takmičenje izbori odlazak na EP.

EP 2024. godine igra se u Njemačkoj, koja je shodno tome sigurna na smotri najboljih evropskih reprezentacija, a pridružit će joj se još 20 selekcija kroz kvalifikacije, dok će preostale tri ekipe doći kroz baraž koji će se igrati na osnovu rezultata u Ligi nacija.

"Tri od 24 mjesta na UEFA Euru 2024. godine bit će osigurana za selekcije iz Lige nacija. Bit će određeno 12 timova koji će igrati play-off, a u pitanju je 12 pobjednika grupa u ligama A, B i C. Ako su se pobjednici plasirali već na Evropsko prvenstvo, bit će zamijenjeni najbolje rangiranom selekcijom iz njene lige. Ukoliko u ligi ne bude dovoljno selekcija koje se nisu kvalifikovale kroz kvalifikacije, baraž će se popuniti selekcijama iz naredne lige, zaključno s ligom D", navodi se u saopštenju UEFA-e.

Naravno, Zmajevi će imati priliku da kroz kvalifikacije izbore nastup na Euru, ali svakako da će cilj biti napraviti što bolji rezultat u Ligi nacija i možda i na taj način doći do cilja, ako već to ne bude moguće kroz "regularne" kvalifikacije.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Još jednom podsjetimo da će Zmajevi u subotu od 20:45 sati u 3. kolu Lige nacija gostovati Crnoj Gori. Volcanobet nudi sjajne kvote za ovaj meč, koje ne smijete propustiti.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Top Komentari

BigBabo
Mozemo i hocemo.
6 0
Panta_rei
Ja se nadam da nas moze nametnuti visoki predstavnik :)
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi