Turska bruji o izjavi bivšeg trenera Čelika, svi su u nevjerici šta je izjavio o Dušanu Tadiću

Navijači Fenera mu to neće oprostiti

Turska bruji o izjavi bivšeg trenera Čelika, svi su u nevjerici šta je izjavio o Dušanu Tadiću

Endin Čaušević

U Turskoj se s nestrpljenjem očekuje nedjelja jer se tog dana igra njihov najveći derbi između Fenerbahčea i Galatasarayja. Tenzije i atmosfera se već "zahuktavaju", a u centru pažnje je nekadašnji Čelikov trener Umit Ozat koji je izazvao bijes navijača Fenera zbog izjave koju je dao o Dušanu Tadiću.

Fenerbahče i Galatasaray se bore za titulu prvaka Turske i trenutno ovi klubovi nakon 16 odigranih kola imaju po 43 boda na vrhu tabele što najbolje govori kakva bitka nas čeka u Superligi do kraja sezone.

Prvi ovosezonski derbi ljutih istanbulskih rivala se dugo čeka, a odbrojavanje se bliži kraju jer će se Fener i Galata sastati u nedjelju u okviru 18. kola, a utakmica će se igrati s početkom u 17 sati.

Oba tima sinoć su uspjela da upišu pobjede i u najboljem raspoloženju dočekaju derbi. Fenerbahče je kao gost pobijedio Kayserispor sa 4:3, dok je Galatasaray na svom terenu uz dosta muke s minimalnih 1:0 pobijedio Karagumruk.

Tenzije i atmosfera pred najveći derbi u Turskoj lagano se zagrijavaju, a u centru pažnje našao se nekadašnji trener zeničkog Čelika, Umit Ozat, koji je nekada igrao za Fenerbahče, no zbog onoga što je rekao izazvao je bijes navijača tog kluba.

Oglasi

Ozat već neko vrijeme ljepše priča o Galati nego o Feneru što je za navijače neprihvatljivo, a sinoć je otišao i korak dalje. On je odlučio da priča od Dušanu Tadiću i Hakimu Ziyechu, te su navijači Fenerbahčea bijesni i razočarani zbog onoga što je rekao o Srbinu.

"Dušan Tadić ne može ni pertle vezati na kopačkama Hakima Ziyecha", rekao je Ozat čime je izazvao lavinu kritika navijača Fenerbahčea.

[twitter]https://twitter.com/aydin_atlas3/status/1737701394180653071[/twitter]

Navijači Fenera su poručili da se takve stvari ne govore o klubu u kojem se proslavio, te da on više ne treba dolaziti na mečeve nekadašnjeg kluba jer dobrodošlice na stadionu Fenerbahčea za Ozata više nema.

Ozat je u Fenerbahčeu igrao šest godina, a u klub je došao na ljeto 2001. godine iz Genclerbirligija. Otišao je šest godina kasnije kao slobodan igrač i potpisao je za njemačko Koln gdje je dvije godine kasnije završio karijeru.

Ovaj 47-godišnjak je u dresu Fenera upisao 240 nastupa, dao je 12 golova i dodao 12 asistencija. Tri puta je bio prvak Turske s ovim klubom i smatrali su ga legendom Fenerbahčea, ali zbog njegovih komentara protiv kluba to je sada prošlost.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Poznate kvote za okršaj Fenerbahče - Galatasaray

Također, već su poznate i kvote za najveći turski derbi, a iste možete pogledati u bogatoj ponudi kladionice Volcanobet i to OVDJE.

Pratite Volcanobet kladionicu na Facebooku Instagramu .

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi