Van Persie u posljednjim sekundama spasio United

Odigran veliki derbi engleskog Premiershipa

Van Persie u posljednjim sekundama spasio United

Manchester United je večeras u okviru devetog kola engleskog Premiershipa na svom terenu dočekao Chelsea. Susret je završen rezultatom 1:1. 

Prvu priliku na susretu imali su fudbaleri Manchester Uniteda. Šutirao je Robin van Persie, li je njegov udarac odlično odbranio Courtois. Gosti iz Londona imali su više od igre u prvom poluvremenu. Ekipa Josea Mourinha izvela je u prvih 45 minuta čak šest kornera, a domaćin niti jedan. 

Gosti su zaprijetili preko Didiera Drogbe u 41. minuti susreta. Bjelokošćanin je šutirao u desnu stranu gola Davida De Geae, ali je njegov udarac odbranio Španac na golu Crvenih đavola. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Januzaj, ali je ostalo bez promjene rezultata. 

Chelsea je do vodstva mogao u 52. minuti susreta. Šutirao je Eden Hazard, ali njegov udarac odlično brani De Gea. Ono što nije uspio Hazard već u narednoj minuti jeste Drogba. Fabregas je izveo korner, a najviši u šenaestercu domaćina bio je Drogba i donio gostima prednost. 

Nastavio je Chelsea sa napadima. Branislav Ivanović je šutirao neprecizno nakon odličnog prodora. United je preko Van Persieja zaprijetio u 79. minuti susreta, ali njegov udarac brani Courtois. Domaći su do izjednačenja stigli u 94. minuti susreta. Branislav Ivanović je skrivio prekršaj, skraćeni korner izveo Di Marija, a nakon gužve Van Persie donio bod Unitedu. 

Engleska, Premiership, 9. kolo: 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United - Chelsea 1:1 (Van Persie 90+4/Drogba 53)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.