Vico Zeljković o Vahidu Halilhodžiću: "Nuđeno mu je mjesto, nije želio preuzeti BiH"

Prvi čovjek Saveza o iskusnom stručnjaku

Vico Zeljković o Vahidu Halilhodžiću: "Nuđeno mu je mjesto, nije želio preuzeti BiH"

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković saopštio je danas kako Vahid Halilhodžić nije želio preuzeti nacionalni tim iako je bio prvi izbor.

Vahid Halilhodžić po riječima Vice Zeljkovića nije želio preuzeti reprezentaciju Bosne i Hercegovine iako je Fudbalski savez bio spreman da mu ponudi sve što želi.

Potom su čelnici FSBiH odlučili potražiti druga rješenja, a na kraju su se odlučili za Savu Miloševića.

"Smjene selektora nisu popularne, ne treba tako da radimo jer izazivamo galamu. Da smo gledali sebe ostavili bismo Kodru. On nije ispunio svoj plan iz dvije utakmice, ugrozili smo to drugo mjesto, a ono što smo vidjeli na terenu bili smo nezadovoljni. Drugo mjesto nije realno i zbog toga smo išli na tu reakciju", govori Zeljković i nastavlja:

"Pojavila se mogućnost s Halilhodžićem. Bio je prva želja, otvorili smo razgovore. On je želio biti savjetnik, ali nama je trebao čovjek na mjestu selektora i bili smo spremni ispuniti sve njegove želje".

Oglasi

"Ponudili smo mu plan, vodili smo se tim, a nakon toga sam osjetio da bi htio da preuzme. To je ubrzalo smjenu Kodre. Respektujem njegove godine, CV, ali on je promijenio mišljenje i ne želi da bude selektor. Ne što sam ja predsjednik, ne što se utakmice ne igraju u Mostaru ili negdje drugo. Imao je sve na stolu, nije htio da prihvati i to ostavljam van stola i idemo u nove ciljeve - plasman na Evropsko prvenstvo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Nije to bila fora, igranka. Imali smo korektan razgovor, kasnije se sve odigralo kako sam već rekao i došlo se na kraju do ovog rješenja. Nemamo razlog da ne budemo optimisti."

BiH je kroz kvalifikacije izgubila priliku da se plasira na EP, ali to ima šansu učiniti kroz baraž koji se igra iduće godine.

Top Komentari

user1676293618
Vaha glumi mangupa ovako onako hoce da mu se titra pusti titranja jel ovo tvoja drzava ili ne daj malo nesto za nju a ne samo pljuvati po drzavi kakva god da je tvoja dodji i napravi je boljom kad si toliko pametan i da toliko znas
5 0
user1676286668
Pametan lik neće da mu se miješaju klosari u posao...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi