Novine iz Valencije objavile skandaloznu i šokantnu naslovnicu s Viniciusom u glavnoj ulozi

Smatraju ga lažovom

Novine iz Valencije objavile skandaloznu i šokantnu naslovnicu s Viniciusom u glavnoj ulozi

Edmir Škorić

Sportske dnevne novine iz Valencije šokirale su naslovnicom na kojoj se nalazi napadač Real Madrida Vinicius Junior.

Superdeporte, sportski list smješten u Valenciji, šokirao je i ostavio bez teksta fudbalsku javnost u Španiji tako što je na naslovnoj strani Viniciusa predstavio kao "Pinochiusa".

Na uređenoj slici zvijezda Real Madrida prikazana je s velikim nosom i predstavljen kao Pinokio, ili bolje rečeno kao lažov.

Vinicius je u četvrtak na sudu svjedočio i rekao da je cijeli stadion Mestalla u Valenciji učestvovao u rasnom zlostavljanju koje je pretrpio u ozloglašenoj utakmici Valencia - Real Madrid 21. maja 2023. godine.

Superdeporte tvrdi da je, iako je igrač priznao da je "provocirao navijače", lagao i rekavši sudiji da je cijeli stadion kriv za rasne povike. Zbog toga Brazilca porede s Pinokiom, marionetom čiji nos raste sa svakom izgovorenom laži.

Oglasi

U ovom trenutku još uvijek nije jasno da li će se zvijezda Real Madrida obratiti naslovnoj strani publikacije iz Valencije ili će tražiti pravni postupak. Od četvrtka uveče, igrač nije ništa objavio na društvenim mrežama niti objavio javnu izjavu u vezi sa naslovnom stranom novine.

Naslovna stranica je obišla društvene mreže, a mnogi brazilski korisnici optužili su sportski dnevnik da je rasistički nastrojen.

Navijači Real Madrida također su žestoko kritikovali ovu novinu, a jedan od njih je rekao da su samo "ogorčeni". U međuvremenu, neki fanovi Valencije su bili oduševljeni kontroverznim prikazom velike zvijezde.

Vinicius u Španiji trpi razna rasistička zlostavljanja i navodno je čak krajem prošle sezone razmišljao o napuštanju La Lige i promjeni zemlje upravo zbog toga.

Na kraju je uz podršku saigrača, ali i velikog broja navijača širom svijeta Brazilac ostao u Madridu i smatra se ključnim igračem Reala, no svaki naredni skandal vezan za rasizam mogao bi ga natjerati da napusti Španiju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kladionica Volcanobet na svom sajtu nudi oklade za najveće svjetske utakmice, a ovog vikenda vraćaju nam se lige, pa i La Liga koja donosi dosta uzbudljivih duela. Kvote i kompletnu ponudu pogledajte OVDJE.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Lažov.. kako nije lažov ..odmah se hvataju na rasizam ovo garavi nehl****ri .. gledam ljudine kod nas od 30 31 godinu idol im vinicius,brane ga ko da im je materin jjjjjebbbbaccccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi