Igman u završnici savladao Široki i gurnuo Željezničar u opasnu zonu
Autogol gostiju odlučio meč u Konjicu

Odlučio je jedan pogodak u Konjicu

Igman u završnici savladao Široki i gurnuo Željezničar u opasnu zonu

Samir Mlaćo

U 21. kolu Wwin lige naše zemlje snage su odmjerili Igman iz Konjica i Široki Brijeg.

Važan je to bio meč za oba tima, posebno FK Igman koji je u teškoj situaciji u borbi za opstanak, a na kraju je završilo 1:0 za domaće koji su upisali tri izuzetno važna boda.

Igman je meč otvorio prijetnjom Mešinovića, da bi uzvratio Kuprešak, ali ostalo je 0:0. Uzvraća Ćavar, no Ćeman je na mjestu. Minut kasnije, Ramić u šansi, no nije uspio sa par metara pogoditi mrežu rivala.

Nakon toga prilika i za Janketića, no Prusina spašava Široki Brijeg. U 31. minuti gosti prijete preko Ćavara koji šutira sa 18 metara, lopta ide malo preko gola.

Pred sami kraj prilika za Igman, gužva pred golom gostiju, ali uspjeli su se spasiti i otišlo se na pauzu pri 0:0, uz aplauze navijača Igmana svojim ljubimcima.

U 57. minuti Bender je junak gostiju. Sjajno je odbranio dobar pokušaj Đorića i vidjeli smo tada pritisak Igmana, no nije urodio pogotkom. Veliki šansu imali su gosti u 75. minuti. Chinedu šutira, Ćeman sjajno brani i ostalo je 0:0

Oglasi

U 86. minuti zatresla se mreža gostiju. Nakon prekida čini se da je Ilija Mašić zatresao vlastitu mrežu i domaći su se radovali.

Bilo je to veliko slavlje na tribinama i Igman je slavio 1:0. Sada u Konjicu lakše dišu, pretekli su Željezničar, te nisu više na mjestu koje vodi u niži rang, ali Plavi sa Grbavice sutra imaju vječiti derbi sa FK Sarajevo.

U narednom kolu Široki dočekuje Slogu Doboj, dok Igman putuje na megdan FK Sarajevo.

Wwin liga, 21. kolo:

FK Igman Konjic - NK Široki Brijeg 1:0

FK Igman: Ćeman, Mešinović, Bešagić, Velić, Hebibović, Brekalo, Đorić, Dupovac, Bajrić, Janketić, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Bender, Pranjić, Prusina, Mašić, Bagarić, Marin, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CRVENIDJAVOLI1922
Šuti samo šuti šuti moj dječaće plavi.
6 2
Shaba
Bravo Igman. Do opstanka aBd. Ljudi se bore zivotom.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi