Za mladog napadača se bore Kosovo i Albanija, ali njegova želja je treća reprezentacija

Želi igrati za Hrvatsku

Za mladog napadača se bore Kosovo i Albanija, ali njegova želja je treća reprezentacija

E. Škorić

Mladi napadač Lokomotive Lirim Kastrati (19) oduševio je protiv Slavena u Koprivnici kada je zabio tri gola.

Radi se o nogometašu koji je rodom s Kosova, a s tri gola je privukao pozornost na sebe, mada je i ranije imao nastupa kojima je pokazao zašto se smatra jednim od najtalentovanijih igrača u ovom dijelu Evrope.

U sedam utakmica u ligi je ove sezone zabio četiri gola i dobio je poziv reprezentacije Kosova i Albanije.

Igrao je za U17 Albanije, potom za U19 i U21 Kosova, ali njegova želja je - Hrvatska.

"Zvali su me ljudi iz oba Saveza, razgovarali smo, ali još ništa nisam odlučio. Uostalom, moja je želja igrati za - Hrvatsku! Istina, nemam hrvatsku putovnicu, ali za tri bih je godine mogao dobiti i onda bih konkurirao i za reprezentaciju. Hrvatska je ipak nogometno bolja i jača od Kosova i Albanije i velika mi je želja odjenuti hrvatski dres", rekao je Kastrati za Sportske novosti.

Top Komentari

@dn@n
Prodane duše, takvih je i naša zemlja puna
27 11
Red Bull
izrod...
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi