Na Grbavici "plavi uragan" odnio Trebinjce

Fantastično izdanje Željezničara

Na Grbavici "plavi uragan" odnio Trebinjce

A. Čaušević

FK Željezničar je odigrao svoju najbolju partiju proljetnog dijela te je na kraju upisao ubjedljiv trijumf nad FK Leotar rezultatom 3:0.

Uragan Plavih je Trebinjce na Grbavici ''sredio'' u prvih pola sata kada su izabranici Edisa Mulalića odigrali furiozno te su postigli tri gola.

Nadahnuti i motivisani igrači u plavim dresovima su odigrali odlično prvo poluvrijeme te su na kraju stigli do pete uzastopne domaće pobjede.

Prvi koji se u strijelce upisao bio je Hodžić i to u 5. minuti na asistenciju Štilića nakon što je vezni red domaćih ranije oduzeo jednu loptu svojim rivalima.

U 23. minuti slična sitaucija. Vezni red domaćih krade loptu gostima, a Hodžić upošljava Subašića koji se namjestio na lijevu nogu i rutinski matira Puletića.

Nova promjena rezultata pet minuta kasnije. Ovaj put Subašić je bio u ulazo asistenta, a mrežu je zatresao Mekić koji se lijepo snašao iz blizine.

Oglasi

Vjerovali ili ne bilo je to prvi put ove sezone da Željezničar u jednoj ligaškoj utakmici postigne tri gola. Desilo se to tek u 25. kolu.

Do kraja prvog poluvremena domaći su mogli doći i do četvrtog gola. Štilić je iz teške pozicije pokušao lob slabijom desnom nogom, pogodio je prečku.

U drugom poluvremenu nešto drugačija slika na terenu. Gosti su se oslobodili te su imali nešto veći posjed lopte.

U 62. minuti Bender je slabio internevisao nakon prekida, poslije čega je došlo do sudara Kosorića i rezerviste Krstovskog pa je utakmica bila za kratko prekinuta.

Posljednjih 15-ak minuta igre bilo je rutinsko privođenje posla kraju za domaće te je na kraju 3:0 bio konačan rezultat susreta.

Oglasi

Vrijedan spomena je debi Nigerijca Fataija koji je u igru ušao u 84. minuti te ga je publika na Grbavici dočekala aplauzima.

Sarajevski tim se s ovom pobjedom učvrstio na četvrtoj poziciji te produžio nadu da može do Evrope, dok su Trebinjci ostali u opasnoj zoni te će do kraja voditi grčevitu borbu za opstanak.

FK Željezničar - FK Leotar 3:0 (Hodžić 5', Subašić 23', Mekić 28')

FK Željezničar: Bender, Hajdarević, Kosorić, Subašić, Mekić, Štilić, Hodžić, Drina, Blažević, Galić, Resić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Leotar: Puletić, Milović, Stanojević, Čubrilo, Todorović, Dujaković, Santrač, Chichba, Medan, Đurić, Perišić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kondor
Hahahha e cuj uragan.. Izgledalo je da ce biti ali hajmo realno 3 0 ne znaci uragan, pogotovo ako uzmemo u obzir drugo poluvrijeme. Smirite dozivljaj.
9 13
Gs25
Koliko je Leotar los, zeljo pojma nema
6 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi