Kriza drma Plave, Olimpik se osladio na Grbavici!
Olimpik prvi put savladao Željezničar

Velika pobjeda Olimpika

Kriza drma Plave, Olimpik se osladio na Grbavici!

Edmir Škorić

FK Željezničar i FK Olimpik odmjerili su snage na Grbavici danas u pretposljednjem meču 22. kola Premijer lige, a isti je završen rezultatom 0:1. Da, dobro ste pročitali, pobjedom Olimpika, historijskom jer je prva nad današnjim rivalom.

Željezničar je proljetni dio sezone otvorio remijem sa Sarajevom, pa je onda poražen od Tuzle City, a zatim je od iste ekipe ispao u Kupu. Četvrti meč je izgledao kao dobra prilika da se najzad dođe do pobjede, ali Olimpik je priredio veliku senzaciju.

Prvu priliku na meču imali su gosti, pošto je Milovć u devetoj minuti glavom šutirao preko gola nakon kornera. U 17. minuti dobar šut Čurjurića odlazi pored gola domaćih. Nakon toga, šanse na drugoj strani. Štilić je sve dobro uradio, ali blokiran je njegov pokušaj, da bi potom udarac Čelikovića sjajnom intervencijom zaustavio golman Olimpika Hadžić.

U 38. minuti prva od dvije diskutabilne situacije na ovom meču. Lendrić je šutirao, lopta pogađa Isića u ruku, koja je bila u neprirodnom položaju, a sudija Musa odmahuje rukom. Nakon protesta, žuti kartoni za Osima i Stevanovića.

Do kraja poluvremena dvije dobre šanse za domaće. Lendrić ostavlja loptu za Štilića, čiji udarac brani Hadžić, a zatim Lendrić puca preko gola.

Na početku drugog dijela još jedna jako diskutabilna situacija i opet je ona naštetila domaćinu. Lendrić je postigao gol, ali je sudija Musa poništio isti jer je navodno Alispahić napravio faul u napadu.

Sijevalo je pred golom gostiju. Bekrić s pet metara glavom ne uspijeva da pogodi u 56. minuti, zatim je Stevanović pucao preko gola. Mujezinović je u 65. minuti šutirao preko gola, a onda ga je u izglednoj prilici blokirao Milović. Zaprijetili su i gosti, preko Gavrića koji je šutirao direktno u Fejzića u 68. minuti.

Željezničar nije uspio doći do gola, ali zato jeste Olimpik. Osmanović izlazi sam pred Fejzića i matira ga za slavlje Vukova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velika pobjeda Olimpika u borbi za opstanak, dok se agonija Željezničara nastavlja i nakon ovog meča. Plavi su trenutno peti sa 37 bodova, ali mogu pasti dodatno ukoliko Borac dobije Radnik.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1591984448
Osime ostani molim te
17 1
nedim_rajvosa46
AMAREEE LEGENDO OSTANI MOLIM TEEEEEEE
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi