Nevres Fejzić izvodio čuda na Grbavici i donio Tuzla Cityju velika tri boda
Željezničar će nakon ove utakmice i novog poraza teško doći do Evrope (Foto: EPA)

Hladan tuš za Željezničar

Nevres Fejzić izvodio čuda na Grbavici i donio Tuzla Cityju velika tri boda

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Tuzla City je večeras na Grbavici savladala očajni Željezničar s 1:0.  Tim s Tušnja je upisao velika tri boda u borbi za opastanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te je udaljio Plave od borbe za Evropu.

Željezničar je kao favort dočekao Tuzla City. Ušli su domaći u meč bez Edisa Mulalića s kojim je raskinuta saradnja tokom ove sedmice i ostali su bez bodova. Junak je  Nevres Fejzić sa nestvarnim odbranama.

Dobro su Plavi ušli u meč. Veznjak Armin Hodžić je prvi prijetio, njegov udarac je završio preko gola, da bi u 10. minuti Santos šutirao, Fejzić brani.

Brazilac šest minuta kasnije bježi odbrani Tuzlaka. Izlazi sam pred Fejzića, ali loša završnica Santosu je veliki problem i šutirao je pored gola.

Tuzla City prijeti prvi put u 20. minuti. Nukić šutira pravo u Bendera.

Četiri minute kasnije gosti dolaze do prednosti. Nukić ubacuje s desne strane, a Harun Karić uz pomoć odbrane Željezničara trese mrežu i gostima donosi prednost od 1:0.

Oglasi

Nije Željezničar napravio puno nakon gola. Imali su nekoliko pokušaja, Štilić i Galić su najbliži golu, ali na odmor se otišlo vodstvom Tuzlaka.

Nastavak meča donosi potpunu ofanzivu domaćeg tima. Redale su se šanse pred golom Tuzla Cityja, ali Nevres Fejzić je na golu bio nesavladiv.

Golman Cityja u 55. minuti skida udarac Mekića, tri minute kasnije sjajnom odbranom i Štilića i večeras je bio zaista čudesan.

Gosti su u 67. minuti ostali s igračem manje. Diaby je isključen, no to nije previše pomoglo Željezničaru jer je Tuzla City na golu imao Fejzića.

Nova odbrana golmana stiže odmah nakon crvenog. Cocalić šutira glavom, Fejzić brani, a zatim vadi dvije nestvarne lopte.

Oglasi

Prvo je u 76. minuti zaustavio pokušaj Amoaha, a u 85. minuti iz gola je izvadio i udarac Krpića i spasio je svoj tim.

Ostalo je na kraju 1:0 za goste koji su došli do tri velika boda u borbi za opstanak, a Željo će teško ovakvom igrom izboriti Evropu.

Premijer liga BiH, 25. kolo:

Željezničar - Tuzla City 0:1 (Karić 24')

Željezničar: Bender, Cocalić, Mekić, Štilić, Šehić, Drljo, Armin Hodžić, Drina. Santos, Galić, Hodžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Nukić, Šukilović, Karjašević, Karić, Čeliković, Mehmedović, Nikitin, Mehidić, Ivaniadze, Diaby.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bobinho1921
Slijedece kolo pobjeda Zelje u Citluku protiv Zrinjskog,i pobjeda Tuzla City protiv Veleza u Tuzli jer Tuzla City hoce opet bodove
2 5
BordoBijeli1946
Bravo tuzlaci, cestitke!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi