Vujošević: Sudije su vraćale dugove Radničkom

Trener Partizana nakon duela sa Kragujevčanima

Vujošević: Sudije su vraćale dugove Radničkom

Sinoć su u okviru 19. kola ABA lige u dvorani Jezero snage odmjerili Radnički i Partizan. Bolji su bili Kragujevčani 78:76. 

Nakon susreta trener Partizana Duško Vujošević čestitao je igračima Radničkog, ali i kritikovao svoje igrače. 

 

"Želim da čestitam timu Radničkog, stručnom štabu i klubu na pobjedi. Osnovni uzrok poraza je što nismo dobro reagovali, adaptirali se na neke promjene strukture, pogotovu u momentu kada su oni smanjili postavu, napravili igru atipičnu pick and popom i širinu za šut za tri poena. Mi nismo uspješno branili taj šut, a nismo uspjeli da materijalizujemo visinsku prednost koju smo imali tog momenta. Moram da kažem da nekoliko igrača stvarno nije bilo na nivou", riječi su Vujoševića.

 

Imao je Vujošević šta reći i sudijama ovog susreta u kojem je njegova ekipa poražena. 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

 

"Igrali smo utakmicu koju je jedna lopta odlučivala. A više od jedne sudije Boltauzer i Belošević dali su protivničkoj ekipi, očigledno su imali neke dugove prema njima na nekom prethodnom gostovanju. To nije prvi put da je Partizan u bitnim momentima oštećen i stvarno je veoma čudno da se u jednom takmičenju koje je ovako značajno sudije tako olako igraju sa sudbinama čitavih klubova“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.