Humanitarne trojke za osmijehe mališana: Mozzart obradovao „Drugačiji svijet“ i „Vedri osmijeh“

Humanitarne trojke za osmijehe mališana: Mozzart obradovao „Drugačiji svijet“ i „Vedri osmijeh“

Sponzorski tekst

Na adrese Udruženja „Drugačiji svijet“ iz Bijeljine i Udruge „Vedri osmijeh“ iz Mostara stigle su donacije kompanije Mozzart, koja je upravo u ova dva grada nedavno obnovila košarkaške terene. Svečana otvaranja imala su i humanitani karakter, pa su posjetioci učestvovali u šutiranju trojki, a Mozzart je svaki pogodak nagradio sa po 100 KM. Ukupan fond sa oba terena proslijeđen je udruženjima koja brinu o djeci sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju.

Udruženje je nastalo volonterski, nismo na gradskom budžetu, pa sve što radimo, postižemo zahvaljujući donacijama firmi kao što je Mozzart. Naš cilj je pronaći veći prostor za još više aktivnosti za našu djecu kako bismo im mogli biti više od pomoći. Mozzartova donacija nam je pomogla u radu na čemu smo im veoma zahvalni- kaže Dajana Erdelić, potpredsjednica Udruge „Vedri osmijeh“ Mostar.  

Ova udruga osnovana je ove godine u Mostaru, pa im je podrška stigla na samom početku rada. Stručni tim ovog udruženja radi sa 37 djece sa invaliditetom i pruža im maksimalnu podršku kroz radionice, druženja, predavanja, te mnoge humanitarne akcije.

Šuteri humanitarnih trojki, uz asistenciju Mozzarta, obradovali su i Udruženje „Drugačiji svijet“ nakon otvaranja terena u Bijeljini. 

Kompanija Mozzart nam je pomogla direktno u radu sa djecom sa poteškoćama u razvoju, a sredstva su utrošena za organizovanje kvalitetnih radionica. Zahvaljujemo se od srca na pomoći- poručuje Katija Blagić, predsjednica Udruženja „Drugačiji svijet“ Bijeljina. 

Oglasi

Udruženje su prije osam godina osnovali roditelji djece sa poteškoćama u razvoju i društveno odgovorni građani. Imaju 25 članova, a stručni tim čine defektolog, pedagog i profesor razredne nastave. 

Članovima udruženja je omogućen prevoz do prostorija udruženja, a njihove  radionice obuhvataju stimulaciju razvoja grafomotoričkih vještina, kognitivnih, senzornih i perceptivnih sposobnosti. Stručnjaci sa djecom rade i na jačanju komunikacijskih, socijalnih i emocionalnih kapaciteta, te podsticanju socijalne interakcije i timske saradnje. 

U narednom periodu planiraju da nastave posvećeno da rade sa djecom sa poteškoćama u razvoju, a to je moguće uz pomoć društveno odgovornih kompanija kao što je Mozzart.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi