Oprema iz Mozzarta klubu duge tradicije iz Gradačca

Seniori FK Jedinstvo 1952 Vučkovci u novim dresovima

Oprema iz Mozzarta klubu duge tradicije iz Gradačca

Sponzorski tekst

Fudbalski klub Jedinstvo 1952 Vučkovci iz okoline Gradačca gaji dugu tradiciju. Ni za budućnost ne moraju da brinu jer u svojim redovima imaju brojne talentovane omladince. 

Oni bi jednog dana mogli stopama starijih klupskih kolega koji se od danas za bodove bore u novoj Mozzart opremi. 

Za više od sedam decenija postojanja, klub je iznjedrio brojne uspješne igrače, a iz njihove Škole fudbala potekli su fudbaleri sarajevskog Željezničara, NK Rijeka, Zvijezde iz Gradačca, tuzlanske Slobode i brojnih drugih klubova.

No description available.

Tokom bogate tradicije ostvarili su brojne uspjehe u bivšoj Jugoslaviji, ali i našoj državi u svim rangovima takmičenja.

Danas okupljaju oko 60 članova, među kojima je oko 40 mladih talenata u njihovoj Školi fudbala u svim uzrasnim kategorijama.

No description available.

Seniori se takmiče u Prvoj Kantonalnoj ligi gdje su 10. na tabeli. Za sada nemaju ambicija za ulazak u viši rang, posebno zbog većih troškova takmičenja. Zato su trenutno fokusirani na napredak u okviru svoje lige, a cilj im je da uđu u prvih pet ekipa.

Ako im se to ostvari u novoj Mozzart opremi, u budućnosti će se boriti za plasman u Drugu federalnu ligu.

Simboličnu podršku imaju od Grada Gradačac koji im pokriva troškove kotizacija. Zato se oslanjaju na pomoć prijatelja kluba, sponzora i donatora među kojima je sada kompanija Mozzart.

No description available.

"Bili smo iznenađeni da postoji kompanija koja toliko pomaže sportskim klubovima. Danas je veoma teško pronaći donatora za bilo kakvu manju pomoć, pa smo oduševljeni što nam je Mozzart poklonio veoma vrijedne garniture opreme."

"Zato smo svi veoma zahvalni", rekao je Fatmir Hrštić, predsjednik Skupštine FK Jedinstvo 1952 Vučkovci, Gradačac.