Podrška odbojkašicama iz Zenice: Donacija iz Mozzarta za ŽOK Željezara

Podrška odbojkašicama iz Zenice: Donacija iz Mozzarta za ŽOK Željezara

Sponzorski tekst

Talentovane odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba Željezara iz Zenice godinama bilježe dobre rezultate na svim nivoima takmičenja. Njihov trud i ljubav prema ovom sportu prepoznali su u lokalnoj zajednici, a dobar glas o njihovom timu stigao je i do kompanije Mozzart. Zbog toga su odlučili da ih podrže, pa će do novih pobjeda u novim dresovima.

-Veoma smo zadovoljni ovom donacijom. Sve pohvale za gest kompanije Mozzart koja nas je pozitivno iznenadila. Prije početka sezone, poslali smo molbe za donaciju ili sponzorstvo na brojne adrese, a Mozzart je rijeka kompanija koja je prepoznala naš rad i podržala nas, hvala im na tome- kaže Senada Čerimović, predsjednica Ženskog odbojkaškog kluba Željezara, Zenica.

Opis nije dostupan.

Klub je osnovan 1998. godine, a trenutno imaju oko 60 odbojkašica uzrasta od 12 do 26 godina u selekcijama od pretpionirki, pionirki, kadetkinja, juniorki do seniorki.

Opis nije dostupan.

Seniorke su ove godine ušle u Superligu, gdje su četvrte na tabeli. Želja im je da do kraja sezone ostanu među prve četiri ekipe, a ambicija da iduće godine uđu u najviši takmičarski rang- Premijer ligu BiH.

Opis nije dostupan.

Osim seniorki, nove Mozzart dresove nosiće i juniorke jer igraju sa starijim koleginicama. Mlađe igračice ovog kluba se takmiče protiv svojih vršnjakinja na nivou Zeničko-dobojskog kantona, a zbog dobrih rezultata u prethodnom periodu, napredovale su i ka federalnom i državnom rangu.

Opis nije dostupan.

Članice Željezare protekle tri godine postizale su pobjede bez ijednog izgubljenog seta, a najmlađe su prošle godine osvojile prvo mjesto u Ligi mladih. Njihova igračica Ana Marija Topalović sa 17 godina već je ostvarila zapažene rezultate. Protekle tri godine igrala je u reprezentaciji BiH kao juniorka, a rame uz rame sa njom u klubu su i brojne druge perspektivne odbojkašice. Upravo one su budućnost ovog kluba i sporta.

Opis nije dostupan.

Talent, zalaganje i posvećenost igračica i rukovodstva ovog kluba prepoznali su u lokalnoj zajednici. Podršku im, osim Grada Zenica, pružaju i na nivou ZDK, a od sada je uz njih i regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

Top Komentari

Antaressa
Vruće djevojke vas čekaju na -- Hot24.pw
1 0
King_Kenny
...dobre ribice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.