Basket, mali fudbal, humana misija... Mozzart podržao sportske turnire u "Boriku"

Basket, mali fudbal, humana misija... Mozzart podržao sportske turnire u "Boriku"

Sponzorski tekst

„Nastavićemo da promovišemo rekreaciju kod mladih“, kaže direktor Sportskog centra „Borik“, Nenad Talić. 

Prroteklih dana Sportski centar „Borik“ ponovo je bio mjesto kvalitetnih turnira koji su privukli brojne sportiste i posjetioce. U sjajnim minutama na terenu uživali su ljubitelji basketa tokom 3x3 Borik, kao i poznavaoci fudbala na humanitarnom turniru veterana u malom fudbalu „Mi igramo, oni pobjeđuju“. U plemenitoj sportskoj misiji bodrila ih je kompanija Mozzart.

„Fantastične nagrade, adrenalin i nezaboravan sportski ambijent doprinose atraktivnosti događaja, koje je kompanija Mozzart prepoznala. Veoma smo zahvalni na ovoj podršci i vjerujemo da će nastaviti sa nama da promovišu sport i sportsku rekreaciju kod mladih“, kaže direktor Sportskog centra „Borik“, Nenad Talić.

Tokom dva dana takmičenja pod obručima, “Borac 3×3” je u finalu, u najmlađoj konkurenciji, nadigrao “Vojnobil”, dok su “Efektaši” kod kadeta u završnoj predstavi bili bolji od vršnjaka iz sastava “Ćangali”. U takmičenju u šutiranju trojki slavio je Miloš Milinković. Jedan dio turnira ispratio je i nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci, Marko Simonović.

Drugog dana turnira na terenu snage su odmjerili seniori, a najbolja je bila ekipa “Banjaluke” koja je u finalu bila bolja od “Invinga”. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Milan Davidović iz pobjedničke ekipe. U seniorskom takmičenju u šutiranju trojki slavio je sudija Dragoslav Rađević.

U sjajnim mečevima u Boriku tokom trećeg Humanitarnog turnira “Mi igramo, oni pobjeđuju” uživali su ljubitelji malog fudbala. Veterani Slovenije okitili su se titulom najbolje ekipe. Momci iz “dežele” u finalu su savladali Borac sa 3:0. Treće mjesto pripalo je ekipi “Iskre” koja je nakon penala pobijedila Partizan sa 2:1. Najbolji igrač turnira je član pobjedničkog sastava Mišo Brečko, dok je za najboljeg čuvara mreže proglašen Borčev Jovo Šmanja.

Sav prihod od prodatih karata i dresova Borca, Crvene zvezde, Partizana, Edina Džeke, Joška Gvardiola... koje su organizatori stavili na aukciju, ide Udruženju roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra”. Kompanija Mozzart je treću godinu zaredom podržala ovu humanu sportsku misiju.

„Hvala svim našim gostima i prijateljima koji su došli u Banjaluku i uveličali ovaj turnir. Posebno hvala kompaniji Mozzart koja je sa nama već treću godinu. Nadam se da ćemo naredne godine imati još bolji turnir uz podršku naših prijatelja. Bićemo uvijek uz našu “Iskru” i svakoga kome treba pomoć“, poručuje Boro Vujić, organizator turnira.

A organizatori oba turnira poslali su jedinstvenu poruku - i dogodine u Boriku!

Najnovije vijesti