Sportski savez Grada Zenice poziva sve sportske klubove da se stave na raspolaganje Civilnoj zaštiti
Sportisti i sportski klubovi sigurno da će se ovoj akciji odazvati u velikom broju i tako još jednom pokazati koliko su društveno odgovorni, ali i da budu još jedan dobar primjer mlađim generacijama

Sjajna ideja u Zenici

Sportski savez Grada Zenice poziva sve sportske klubove da se stave na raspolaganje Civilnoj zaštiti

Dino Kurbegović

Sport u BiH je do daljnjeg obustavljen, tako je i u Zenici, gdje su s treniranjem prestali svi klubovi, ali i pojedinci, koji formu sada uglavnom održavanju u svojim kućama.

Sportski savez Grada Zenice na čelu s predsjednikom Dženanom Dedićem došao je do lijepe ideje, za koju se nadaju da će imati veliki odziv i podršku svih klubova.

Naime, Sportski savez Zenice poziva sve sportske lubove da u vezi novonastale situacije dostave spisak svojih članova koji su spremni da se stave na uslugu građanima, odnosno Kriznom štabu Grada, odnosno Civilnoj zaštiti Grada Zenice.

U Sportskom savezu se nadaju da će se odazvati 50-60 spremnih momaka da u ovim teškim vremenima budu u službi građana, odnosno da pomognu svima kojima je zaista ona i potrebna.

Klubovi su dužni spiskove sportista koji su spremni da podrže ovaj prijedlog u što kraćem roku dostaviti predsjedniku Sportskog saveza Zenice Dženanu Dediću ili Kenanu Uzunoviću, stručnom savjetniku za sport iz Gradske uprave Zenice.

Ovo je svakako sjajan prijedlog, za koji se da će biti veliki odziv, ali i poruka ostalim gradovima i Sportskim savezima da pokušaju nešto slično uraditi i u svojim sredinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi