Spektakularan gol Šišića za velika tri boda Čelika
Utakmica u Zenici odredila je put za oba tima pred nastavak sezone

Vitez poražen na Bilinom polju

Spektakularan gol Šišića za velika tri boda Čelika

Midhat Šljivak, foto: Dino Kurbegović

Čelik je u 19. kolu Premijer lige BiH na Bilinom polju ugostio ekipu Viteza u derbiju začelja, a na kraju su Zeničani ostvarili veoma važnu pobjedu rezultatom 1:0.

Domaći su ofanzivno ušli u meč i prijetili su preko Nikolića na samom otvaranju. Ipak, većina prvog poluvremena protekla je u igri između dva kaznena prostora i gotovo da nismo vidjeli ništa vrijedno spomena.

Međutim, u 35. minuti viđen je jedan od najboljih golova ove sezone. Aldin Šišić je zatresao mrežu Viteza fantastičnim udarcem iz slobodnjaka sa više od 30 metara za prednost Čelika od 1:0.

Do kraja prvog dijela ponovo uspavanka i na odmor se odlazi minimalnim vodstvom domaćeg tima.

Ni nastavak meča u Zenici nije ponudio mnogo. Vitez je izgledao nemoćno, ali nisu dopuštali ni Čeliku da previše napravi u fazi napada.

Imao je domaći tim u 65. minuti veliku šansu da poveća prednost. Livančić upošljava rezervistu Anđušića, ali on prebacuje kompletan gol sa pet metara.

Do kraja susreta nije se desilo ništa vrijedno spomena. Čelik je sačuvao prednost i došao je do zlata vrijedne pobjede u borbi za opstanak. Sa druge strane Vitez će imati težak zadatak da ostane u ligi i nakon ovog poraza imaju najmanje šanse za opstanak

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Čelik - Vitez 1:0 (Šišić 35')

Čelik: Marković, Bevab, Šantić, Pandža, Salčinović, Livančić, Karamatić, Šišić, Đelmić, Čelik, Nikolić.

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Tipurić, Livaja, Babić, Ćosić, Vrhovac, Bojo, Vranjić, Hadžanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnauti
Sad u Gabelu da se izivljavaju na vama.I opet isto,..i opet ce na vama svi gol razliku nabijat.Pobjedili zadnjeg na tabeli,..hahahaha
2 13
Majstor
Pusi nam ga Seki, Topalovicu i Galijasevicu
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi