"Izdigli smo se iznad situacije"

Anel Hebibović i Miloš Stanojević uoči Slobode

"Izdigli smo se iznad situacije"

Fudbaleri Sarajeva nakon trijumfa nad Krupom koji je bio pod moranje, nastavili su sa treninzima, pripremajući se za novi trijumf pod moranje. U srijedu će na Koševu gostovati uvijek nezgodna Sloboda. Namučili su Tuzlaci Želju, pa kiksali protiv Borca kući...

"Mi smo svjesni koliko nam je ova utakmica bitna, odnosno koliko je težak protivnik. Danas je ljepše vrijeme, nadam se da će do srijede biti još ljepše, neće biti snijega i hladnoće i da će nećemo imati problema sa terenom. Protiv Radnika smo podbacili jer su uslovi bili katastrofalni, a ekipama koje dođu na Koševo i koje se brane lakše je igrati u takvim okolnostima", priča vezni igrač Miloš Stanojević.

Nakon samo jednog osvojenog boda u prva dva kola, sada se lakše diše.

"Sada je atmosfera mnogo bolja nego nakon prva dva kola. Utakmica u Krupi smo konačno odigrali onako kako treba, iako je pritisak bio ogroman. Pritisak je u Sarajevu uvijek veliki, ali nakon što nismo bili na nivou u prva dva meča, sada je bio još veći. Razgovarali smo između sebe, shvatili da se moramo izdići iznad te situacije i uspjeli smo upisati pobjedu. Ako bude težak teren protiv Slobode, neće nam također biti lako, ali nadam se da će nam ovaj trijumf značiti početak serije i da ćemo s dobrim igrama nastaviti u u Ligi za prvaka", riječi su strijelca vodećeg gola u trijumfu nad Krupom (2:1), Anela Hebibovića.

U tom meču on je odlično sarađivao sa zimskom akvizicijom Emirom Halilovićem. Potonji je asistirao za prvi gol i postigao pobjedonosni.

"Dobili smo zaista kvalitetna pojačanja ove zime, odlično su se svi igrači uklopili, a i mi smo im dočekali prijateljski, poput članova porodice. Svi igrači se maksimalno zalažu na treninzima i ja vjerujem da ćemo biti mnogo bolji iz kola u kolo", smatra Hebibović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo će protiv Slobode biti bez Mersudina Ahmetovića, no i bez njega cilj protiv Slobode je jasan - trijumf.

"Recept je odigrati kao protiv Krupe drugo poluvrijeme. Nakon što smo bezveze primili gol za 1:1, reagirali smo na najbolji način i priveli rutinski utakmicu kraju. Svi u ovoj ligi su približno kvaliteta, ali nadam se da će nam ovaj trijumf u Krupi dati krila da pred svojim navijačima nastavimo niz", optimističan je Stanojević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

spicolini
Ko vam dođe Emir Hamzić
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti