Messi, Ronaldo, pa - Luka Zahović!

Po golovima u 2018. godini

Messi, Ronaldo, pa - Luka Zahović!

Edmir Škorić

Luka Zahović prvi je strijelac Maribora i u Evropi je među najboljim strijelcima u ovoj godini.

Sin direktora Maribora Zlatka Zahovića postigao je 18 golova na 17 mečeva, a zanimljivo daj e 22-godišnji ofanzivac sve golove zabio u 2018. godini.

Slovenci su tako izračunali da je u 2018. godini Zahović odmah iza najboljih nogometaša svijeta Cristiana Ronalda (Real Madrid) i Lionela Messija (Barcelona). Ronaldo je postigao 22 gola na 15, a Messi 19 golova na 19 mečeva.

Nakon Zahovića slijedi Claudio Keseru iz Ludogoreca sa 16 golova na 14 utakmica, Jonas iz Benfice je zabio 16 golova na 15 utakmica, pa slijedi napadač Kukesija Sindrit Guri sa 16 golova u 19 utakmica.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Tek onda Mohamed Salah, koji je u 15 utakmica u 2018. godini u prvenstvu zabio 15 golova, a Bafetimbi Gomis iz Galate je na 16 postigao 15 golova...

Luka je daleko najzaslužniji što Maribor i dalje iam šansu da osvoji naslov u Sloveniji, a po svemu sudeći će talentovani mladi nogometaš ubrzo napraviti i neki veći transfer u karijeri.

Top Komentari

emoji123
Gdje je Spanska, a gdje Slovenacka liga.....
2 1
DamirT
Ne zna se ko je veći debil on ili otac mu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi