Serenina odjeća razljutila Francuze: To nećemo prihvatiti, treba imati poštovanja!

"Šefu" francuskog tenisa se nije svidio kostim Amerikanke

Serenina odjeća razljutila Francuze: To nećemo prihvatiti, treba imati poštovanja!

U intervjuu za Tennis Magazine predsjednik Fransuske teniske federacije Bernard Giudicelli je nagovijestio uvođenje "dres koda" na Roland Garrosu, a sve sbog Serene Williams.

Serena se nakon duge pauze i porođaja vratila na veliku scenu, a na ovogodišnjem Roland Garrosu je nastupala u crnom kostimu koji je izazvao dosta pažnje i oprečne reakcije s obzirom da je takva odjeća neobična za vrhunski tenis.

"Osjećam se kao princeza ratnica u ovome. Uvijek sam željela biti heroina", prokomentarisala je tada Serena svoju odjeću, ali se sada "šef" francuskog tenisa osvrnuo na Amerikankin nastup i može se reći da nije impresioniran njenim kostimom "princeze ratnice".

"Mislim da se nekada ide predaleko. Odjevna kombinacija Serene Williams, na primjer, više neće biti tolerisana. Morate poštovati tenis i mjesto na kojem se nalazite. Svi žele uživati u tenisu", poručio je Giudicelli.

Također, Giudicelli je najavio dres kod za Roland Garros iako on vjerovatno neće biti tako strog kao onaj na Wimbledonu.

"Sada je malo prekasno da uvodimo nove stvari za 2019. godinu jer su kolekcije već skicirane. Ipak, tražit ćemo razgovore sa proizvođačima opreme", istakao je Bernard Giudicelli.

Top Komentari

rajvosa46
alo sta ti smeta dobra prdara
9 4
SEIKO
I KOBILA IMA DOBRU PRDARU HAHAHAHAHA
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi