Nije toliko kolegijalan: Postoji razlog zašto Messi prepušta penale saigračima

A mislili ste da je velika srca...

Nije toliko kolegijalan: Postoji razlog zašto Messi prepušta penale saigračima

Lionel Messi 'dominira' u svim takmičenjima, kako golovima, asistencijama, tako i driblinzima, no u jednom segmentu baš i nije toliko dobar.

Iako su u Barceloni odlučili da Messi bude taj koji će izvoditi jedanaesterce, nebrojeno puta argentinski nogometaš je najstrožiju kaznu prepustio saigračima. Učinio je to i u prošlom kolu protiv Huesce, a ne treba vas iznenaditi ako to ponovi i sljedeći put ukoliko mu se ukaže prilika.

Razlog za to nije kolegijalnost, kako se isprva mislilo, već Messijev strah od promašaja.
To je otkrio i u razgovoru za Radio Catalunyu.

"Želim i moram biti efikasniji s bijele tačke. Te se stvari ne mogu trenirati, jer je u utakmicama sve drugačije. I nije baš lako kako se čini", kazao je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosad je Messi u karijeri promašio 24 penala.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kazu mesijevci penaldo, jer naime svaka budala moze uzet loptu u ruke i zabit iz penala :D to je bas lako, evo messi je najbolji dokaz haahhaah svaki treci penal promasi :D hahaahah ode titula prvaka juzne amerike :D bolji od ronalda, jes da kako da ne!!!
6 12
Mu'min Juventino FKS
Bas mi je drago sto je ovo objavljeno, ovaj link cu da cuvam i da saljem svojim prijateljima mesijevcicima kad pocnu onu kako je ovaj najbolji svih vremena, kako je boji od cristiana, hahaah jes al kad cucnes!!! Da, postoji razlog, jednostavno nema talenta!!! Prizno je sad to ovom izjavom, fino od njega!!! A evo izjave Teveza “Igrao sam sa Kristijanom u Mančester Junajtedu i niko ne radi tako predano i vredno kao on. Jednom sam došao u šest na jutarnji trening da bi stigao pre njega, ali on je već bio na terenu. Nisam nikada video Mesija da dodatno trenira osim da izvodi penale”, rekao je Apač. Ljubomorni ibrahomovic je rekao ronaldo je produkt treninga, a messi cist talenat!!! Evo vidimo iz prilozenog da se treningom ne moze postici ronaldov nivo izvodjenja penala. Ne samo ronaldov, nego mnogih drugih majstora da ne nabrajam sad! Da zakljucimo, samp glup covjek moze vherovati u ljubomornu ibrahimovicevu izjavu! Talnet je sve i sve, messi je dokazao to, nema ga za penale, kao sto Ronaldinjo nije imao talent za udarce glavom, a i to je priznao sam!!! Ko je najbolji, pa najbolji je CR logicno!!!
7 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti