Prema UEFA-i: Sarajevo najbolji bh. klub svih vremena

Bordo tim ispred Željezničara, Zrinjskog...

Prema UEFA-i: Sarajevo najbolji bh. klub svih vremena

UEFA je danas objavila 'all-time' rang listu klubova u Ligi prvaka, koja podrazumijeva period od 1955. do 2018. godine.

Na prvom mjestu se, sasvim očekivano, nalazi Real Madrid koji u ovom takmičenju ima rekordnih 13 osvojenih naslova. Slijede Bayern, Barcelona, Manchester United i Juventus, koji zaključuje TOP 5.

Kada je riječ o klubovima iz Bosne i Hercegovine, najbolje plasirani tim je Sarajevo koje zauzima 211. mjesto. Bordo tim je malo bolje plasiran od Željezničara (231.), Zrinjskog (240.) i Širokog Brijega (251.). Dalje slijede Modriča na 318., Leotar na 334., Brotnjo na 361. i Borac na 374. mjestu, bivši prvaci BiH koji danas, a neki već duže vrijeme, igraju u nižim ligama. 

Od klubova iz regiona, prednjači Crvena zvezda koja zauzima 23. mjesto. Beogradski klub je i jedini klub sa prostora bivše Jugoslavije koji je osvajao Ligu prvaka (1991. godine). Odlično kotiraju i Dinamo Zagreb koji je 31., te Partizan koji je 36. na listi. Maribor zauzima 51., a Hajduk 75. poziciju, dok je Rijeka na 264. mjestu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kompletan poredak najboljih klubova u Ligi prvaka od 1955. do 2018. godine možete pogledati na zvaničnoj stranici UEFA-e.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

franjo25z
Da nije smjesno bilo bi zalosno.....ma hajte molim vas
12 37
casimiro
Hahahah...cuj po uefi!Dajte!!!
10 27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi