Ulazi li Mamić u Široki Brijeg? Stigao odgovor iz kluba
Mamić se dolaskom u BiH zainteresovao za ulaganja u bh. nogomet, a izgleda kako je odluka pala da to bude Široki Brijeg (Foto: EPA)

Donedavna alfa i omega Dinama

Ulazi li Mamić u Široki Brijeg? Stigao odgovor iz kluba

Posljednjih dana u bh. sportskoj javnosti sve se više špekuliše da bi u 2019. godini Zdravko Mamić mogao doći na čelo, ni manje ni više, nego Širokog Brijega.

Bivši izvršni predsjednik Dinama je nakon svima poznatih sudskih epiloga utočište pronašao u našoj zemlji, tačnije u Međugorju, a ni ovdje izgleda ne može bez svojih nogometnih kombinacija.

Znajući Mamićeve sposobnosti mnogi klubovi iz naše zemlje bi željeli da baš njih preuzme, a izgleda kako je odluka pala na Široki Brijeg, koji ima dobru infrastrukturu, omladinski pogon, žensku momčad i sve ostalo osim novca. A novac bi mogao donijeti upravo Mamić te tako pokrenuti klub.

Koliko ima istine u cijeloj priči trenutno nije poznato, no jasno je da se 'nešto kuha'.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Lijepo bi to bilo, ali to ne mogu potvrditi. Istina je da je Mamić posjetio klub i sa sportskim direktorom Daliborom Šilićem razgovarao prije svega o organizaciji naše utakmice s Dinamom 27. novembra u sklopu obilježavanja 70. obljetnice kluba. Naravno da se Mamić zanimao i za stanje u momčadi jer nam je pomogao u angažiranju trenera Sedloskog. Bilo je nekih obećanja još ranije za pomoć u angažiranju igračkih pojačanja u zimskom prijelaznom roku i to je sve što mogu kazati" rekao je klupski direktor Zoran Bubalo za Sportske novosti.

Mamić se u posljednje vrijeme sve češće može vidjeti na utakmicama Širokog Brijega, kao i samim treninzima.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Ulaskom Mamića u klub Široki Brijeg iz kamenog doba prelazi u renesansu, preskačući nekoliko vremenskih epoha odjednom.
28 5
Ismet_Hadziosmanovic
Bravčine jedne
6 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi