Dinamo zbog navijača platio kaznu, sada navijači moraju platiti Dinamu
(Foto: EPA) Sudski proces je trajao šest godina, ali će Dinamo na kraju ipak dobiti ono što je tražio

Modri dobili sudski spor

Dinamo zbog navijača platio kaznu, sada navijači moraju platiti Dinamu

Dinamo je prije šest godina teretio četvoricu svojih navijača, a danas je ovaj sudski sport okončan u korist zagrebačkog kluba.

Županijski sud u Zagrabu je donio pravnosnažnu presudu, pa će četvorica navijača morati isplatiti pozamašnu odštetu Dinamu.

Naime, Dinamo je sudski proces pokrenuo nakon utakmice protiv Sheriffa odigrane 2012. godine u okviru kvalifikacija za Ligu prvaka. Zagrbački Modri su nakon ovog susreta morali platiti kaznu od 30.000 eura zbog paljenja baklji na tribinama.

Tada su četvorica navijača Dinama optužena za upotrebu pirotehničkih sredstava na stadionu, pa ih je klub odlučio tužiti kako bi oni nadoknadili sredstva koja su Modri morali platiti na ime kazne.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kako je sudski spor okončan u korist Dinama, pomenuta četvorica će klubu morati platiti nešto više od 100.000 kuna.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Novak Profilćić
tako rade veliki klubovi ...
5 3
Medo-Brundo
Tako ce i velikan Tuzla City :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi