Goražde protiv Konjuha stiglo do prve pobjede

Sjajna partija domaćih u drugom poluvremenu

Goražde protiv Konjuha stiglo do prve pobjede

Samir Mlaćo

Rukometaši Goražda sinoć su stigli do prve pobjede u novoj sezoni Premijer lige BiH. Momci iz grada na Drini slavili su na svom parketu protiv Konjuha rezultatom 29:22.

Domaći su pružili borbenu partiju te na kraju izmamili aplauze svojih navijača, a na pauzu se otišlo pri prednošću 13:12 za goste.

Ipak, u nastavku domaći su bili sjajni i zasluženo slavili sa sedam golova razlike.

Kod Goražda se sa 17 odbrana istakao Milenko Jelić, dok je deset pogodaka dodao Harun Djana. Ajdin Bukva i Džemal Osmanković su dodali po šest.

Kod gostiju osam pogodaka Aldina Sakića, te pet Nermina Smajića.

Premijer liga BiH u rukometu, 5. kolo:

RK Goražde - RK Konjuh 29:22 (12:13)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Goražde: Pleh, Bukva 6, Osmankovi 6, Hubanić, Jamak 3, Muratspahić, Hošo 3, Ćamo, Jelić, Muharemović, Delahmet, Bečić, Žiga, Pršeš, Djana 10, Krakonja 1.

RK Konjuh: Sakić 8, Husić 2, Šarić, Pejkušić, Modrić, Omerović, Smajić 5, Bojić, Rizvić, Čamdžić, Brkić, Časurović, Marčeta 2, Muhović, Husejnović 1, Jozinović 3.

Top Komentari

ja224
ispravi naslov nije Krivaja nego Konjuh
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti