Ada je prva žena sa Zlatnom loptom, ali ono što joj se dogodilo neće lako zaboraviti
Norvežanka je dobila nagradu za najbolju nogometašicu 2018. godine, ali je onda dobila pitanje od kojeg joj je skoro pozlilo

Otkud DJ da dodjeljuje nagradu?

Ada je prva žena sa Zlatnom loptom, ali ono što joj se dogodilo neće lako zaboraviti

Edmir Škorić

Norvežanka Ada Hegerberg postala je prva nogometašica koja je osvojila Zlatnu loptu.

Večeras u Parizu na gala-večeri slavila je i Norvežanka Ada Hegerberg. Iako je Luka Modrić bio prva zvijezda večeri, Ada svakako nasmijana, ponosna i sretna ide kući sa famoznim Ballon d'Orom.

Ona je nogometašica Lyona, a u 29 mečeva za francuski klub je u svim takmičenjima zabila 31 pogodak.

Imala je i jednu neugodnu scenu, kada ju je Martin Solveig upitao da li zna da tverkuje (način plesanja sa naglašenim mrdanjem guze).

Vidjelo se odmah na njenom licu da joj je pomalo neugodno zbog pitanja, pa je odlučno rekla "ne", a kasnije su na društvenim mrežama osudili Solveigovo pitanje, nazvavši ovaj potez seksizmom.

Da stvar bude još bizarnija, Martin Solveig koji joj je dodijelio nagradu inače je - DJ.

Top Komentari

Alkma
Cirkus u svjetu fudbala sve sami idioti organizuju dodjelu zlatne lopte
3 0
cako
E moj Emba Pe! :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi