Povratak Džeke, ali ni Roma nije mogla parirati Juventusu
Stara dama nastavlja da niže pobjede, pitanje je samo kada će da se proglasi novim - starim prvakom Italije jer je zaista teško očekivati da se neko umiješa u trku za Scudetto

Juventus nastavlja da dominira

Povratak Džeke, ali ni Roma nije mogla parirati Juventusu

Edmir Škorić

U derbiju 17. kola italijanske Serije A Juventus je ugostio Romu i stigao do nove pobjede, pošto je slavio s 1:0.

Juventus nastavlja da dominira u Italiji i stigao je večeras do 16. pobjede, te ima 49 bodova, čak osam više od drugoplasiranog Napolija, dok poražena Roma pada na 10. mjesto sa samo 24 boda.

Zahvaljujući slabim partijama klubova koji se bore za Ligu prvaka, Rimljanima su i dalje te pozicije nadohvat ruke, pa su tako na samo četiri boda od četvrtoplasiranog Lazija.

U večerašnjem susretu konačno je nakon nekoliko sedmica zaigrao i bh. reprezentativac Edin Džeko, koji se oporavio od povrede i u 79. minuti je ušao u igru, ali nije previše pomogao Vučici.

Roma nije bila loša u Torinu, ali ipak je Juve u ovom trenutku nedodirljiv, a gol odluke postigao je Mario Mandžukić u 35. minuti nakon centaršuta De Sciglija. 

U prvom dijelu je Juve imao tri dobre šanse preko Alexa Sandra, a u nastavku je Ronaldo propustio veliku šansu. Sve u svemu, zaslužena tri boda Juventusa, kojeg će teško neko zaustaviti na putu do novog Scudetta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 17. kolo:
Juventus - Roma 1:0 (Mandžukić 35)

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mer12
Monciju dati otkaz i neka vodi svoje igrace koje je doveo uzasni su..neka pravi u La la ligi tika taka ekipe ovo sto je uradio na prelaznom roku unazadilo ih je 5 godina
16 3
F_C_Bracelona_
Gledajući koliko golova daju atl. madrid i juventus će dogurat do penala bez postignutog gola u LP
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi