Anthony Davis odbio produžiti ugovor s Pelicansima!

Na pomolu veliki trejd

Anthony Davis odbio produžiti ugovor s Pelicansima!

Endin Čaušević

NBA zvijezda Anthony Davis ljetos je odbio produžiti ugovor sa New Orleans Pelicansima i jasno je da će uskoro promijeniti sredinu.

Davis je tada izjavio da želi ići u ekipu koja se bori za titulu prvaka, te da je jasno da Pelicansi nemaju taj kapacitet. Da je priča ozbiljna danas je potvrdio njegov agent Rich Paul koji je izjavio da je Davis zvanično poručio Pelicansima da neće produžiti saradnju.

"Anthony želi da bude trejdovan u tim s kojim će imati mogućnost da jednog dana postane prvak, te da igra na visokom nivou iz sezone u sezonu", izjavio je Paul.

Već dugo se špekuliše da bi se ovaj trejd trebao desiti za nekoliko sedmica, a navodno Davis je najbliži prelasku u LA Lakerse gdje će činiti tandem s LeBronom Jamesom. Davis je odbio petgodišnji ugovor s Pelicansima vrijedan 240 miliona dolara.

Ove sezone centar New Orleansa po utakmici bilježi u prosjeku 29.3 poena, te 13.3 skokova. Bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju završiti jedan od najboljih centara NBA lige.

Sprema se trejd koji bi mogao promijeniti mnogo toga u NBA ligi

Glavna zvijezda trejda mogao bi biti krilni centar New Orleans Pelicansa Anthony Davis, a navodno, njegov novi tim mogli bi biti Los Angeles Lakersi.

Ovu vijest je objavio američki novinar Brandon Robinson koji tvrdi da će se razmjena desiti veoma brzo, a otkrio je i imena košarkaša koji će u njemu učestvovati.

Lakersi bi dobili Anthonya Davisa, a put New Orleansa išli bi Lonzo Ball, Kentavious Caldwell-Pope i Brandon Ingram. Tim iz Los Angelesa također pored Davisa traži Elfrida Paytona ili Iana Clarka.

Kako bi trejd mogao biti kompletiran u sve bi se trebao uključiti i Orlando Magic, koji žele da se riješe crnogorskog centra Nikole Vučevića kojem ističe ugovor narednog ljeta, te bi tako oslobodili prostor na centru za mladog Moa Bambu. Nije poznato koga bi Magic dobio u ovom trejdu.

Top Komentari

Kluivert
Kad bi dosao u LA napravio bi se tim za titule,samo mi je zao Balla
3 0
bugx
gluposti, Lakersi nemaju ništa da ponude... Boston je najblizi da ostvari trade, nisu sedmice u pitanju jer je trade deadline 7.2....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi