Vinarija Čoka: Po ukusu te znam - Ždrepčeva krv

Vinarija Čoka: Po ukusu te znam - Ždrepčeva krv

Endin Čaušević

Kucamo na vrata uspomena… Sve je tu, prvi osmijeh koji je postao prva ljubav, prvo putovanje koje i dalje traje, prvi sastanak i prvi rastanak – nekako se uvijek sjećamo onoga sa čim smo se tek upoznali i onoga što nas je obilježilo za cijeli život. 

Ko još pamti stoti poljubac? Ali prvi pamtimo svi…Tako je i sa drugim slatkim stvarima u životu.

Gorke ukuse brzo zaboravljamo ali slatke ne. Njima se vraćamo, njima težimo, tražimo radost u toj jednostavnosti da nas male stvari čine zapravo sretnim. I kada već kopkamo po tome šta je bilo nekada, sjetite se onog prvog ukusa vina koje ste probali.

Zatvorite oči i prizovite osjećaj kada ste uzeli prvi gutljaj, osjetili sve te mirise i arome i pustili da vam postane dio života. Da li vidite tu rubin crvenu boju vina kako se prelama u čaši? Da li vidite osobu sa druge strane stola sa kojom nazdravljate?

Lakoća kojom Ždrepčeva krv boji uspomene svih nas je ono što ovo vino čini onim što jeste – prvi ukus koji pamtimo i kome se i danas radujemo.

Po ukusu te znam. Ždrepčeva krv. Vinarija Čoka.

Top Komentari

eye of the tiger
Prava sportska vijest.Prodane duse su ovi vlasnici ovog portala.Cobansko vodjenje ove stranice ali nece jos dugo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi