Ko će doći u Torino? Čak osam trenera na listi želja Juventusa

Allegri je čini se otpisan

Ko će doći u Torino? Čak osam trenera na listi želja Juventusa

Endin Čaušević

Juventus je proteklog vikenda osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka Italije, ali sezone na kraju sigurno neće zadovoljiti apetite čelnika i navijača ovog kluba.

Od Juventusa se ove sezone očekivalo da konačno dođe to titule prvaka Evrope, ali su na iznenađenje svih posustali već u četvrtfinalu Lige prvaka gdje ih je izbacio Ajax.

Stara dama je uložila ogromne napore ove sezone da konačno osvoji Ligu prvaka, a klub je ljetos doveo čak i Cristiana Ronalda, no na kraju im ni to nije pomoglo.

Jasno je da je pred Juventusom dosta posla ovog ljeta, a sve su šanse da će prva promjena biti na trenerskom mjestu. Massimiliano Allegri bi trebao otići na kraju sezone, a još uvijek nije poznato ko će ga zamijeniti.

Italijanski mediji danas uveliko špekulišu o tome ko bi mogao doći umjesto Allegrija i čelnici Juventusa već su počeli akciju oko novog trenera.

U posljednje vrijeme špekulisalo se najviše da bi se u Juve mogao vratiti Antonio Conte, ali jasno je da on nije jedini stručnjak koji se nalazi na listi želja Stare dame.

Navodno, na ovoj listi je čak osam trenera, ali je u startu poznato da većinu njih Juventus skoro da nema šanse da dovede. Pored Contea tu su još Zinedine Zidane, Didier Deschamps, Jurgen Klopp, Mauricio Pochettino, Pep Guardiola, Diego Simeone, pa čak se spominje i Siniša Mihajlović koji je posljednja opcija za Juve.

S ove liste Ronaldo želi vidjeti barem trojicu u Juventusu naredne sezone

Kako prenose italijanski mediji, tačnije rečeno Corriere dello Sport, Portugalac je sastavio listu pojačanja koja bi volio vidjeti u Torinu ovog ljeta, a s te liste želi barem trojicu igrača za saigrače naredne sezone.

Kada je u pitanju odbrana, na ovoj listi su Raphaele Varane iz Real Madrida, Hummels iz Bayerna, De Ligt iz Ajaxa, Ruben Dias iz Benfice i Manolas iz Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U veznom redu Ronaldo posebno cijeni Paula Pogbu iz Manchester Uniteda, Isca iz njegovog bivšeg kluba Reala i Ndombelea iz Lyona.

U napadu su na tapeti Joao Felix iz Benfice i Federico Chiesa iz Fiorentine. Dakle, Ronaldo se nada da će vidjeti barem trojicu od pomenutih igrača u Torinu naredne sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

meho
Jos samo da ste napisali da hoce Edena Hazarda i sve bi bilo istina.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi