Umjesto više od 1500 za avionsku kartu, kupio automobil za 90 KM i krenuo na finale LP

Da li će stići, druga je priča...

Umjesto više od 1500 za avionsku kartu, kupio automobil za 90 KM i krenuo na finale LP

Sve se može kad se hoće. Pa se tako može i jeftino otići na finale Lige prvaka. To će pokušati jedan navijač Liverpoola.

Naime, "youtuber" i navijač Liverpoola Simon Wilson će automobilom voziti od Anfielda do stadiona Wanda Metropolitano u Madridu na kojem će se njegovi Redsi sa Tottenhamom boriti za "ušati" trofej.

Wilson je poznat kao avanturista, video snimci njegovih putovanja za što manje novca i "ušunjavanja" na različite događaje dobro su poznati njegovim pratiocima na Youtubeu, ali je na posljednju ideju došao, manje-više, spontano.

Cijene avionskih karti za Madrid u Liverpoolu postajale su sve skuplje kako se finale Lige prvaka približavalo, pa je Wilson odlučio ne platiti "bezobraznu" cifru za prevoz do glavnog grada Španije.

On je odlučio u Madrid krenuti automobilom, kojeg je za svrhe putovanja na finale kupio za svega 40 funti (88.6 KM).

"Tokom puta ću postaviti par snimaka, ali razlog zbog kojeg ovo radim nije samo Youtube", izjavio je Wilson, za Liverpool ECHO, pa nastavio:

"Imao sam sreće jer sam do ulaznice za utakmicu došao kroz izvlačenje na osnovu svoje sezonske karte, ali pošto su dobitnici nedavno izvučeni nisam želio rezervisati transport... Kada sam pogledao na internetu, karte su bile tako skupe da je to bilo smiješno, letovi su bili blizu 800 funti".

I zaista cijene avionskih karti za Madridu iz Liverpoola premašuju 700 funti (oko 1550 KM), pa se Simon Wilson odlučio drugu opciju.

"Nazvao sam svog brata Bena Wilsona i pitao ga da pronađe najjefitniji mogući automobil. Nakon malo traganja, Ben je uspio pronaći Škodu Favorit GLXI koja se prodavala za samo 40 funti. Kada je mi je to javio rekao sam mu: Kupi je, kasnije ćemo brinuti".

Automobil je kupljen, a nakon kupovine Simon je saznao da je njegov automobil jedan od šest preostalih Škoda Favorit i dalje registrovanih i legalnih za vožnju u UK.

Simon je zajedno sa bratom i još jednim poznanikom, inače navijačem Tottenhama, danas i krenuo ka Madridu, a da li će njegova nova Škoda izdržati to španske prijestolnice ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vesela družina će putovati tunelom ispod Lamanša do Francuske odakle će se zaputiti ka Španiji i Madridu. Do konačne destinacije imaju preći više od 2000 kilometara, a vožnja bi trebala trajati više od 20 sati.

Inače, Škodin model Favorit se proizvodio od 1987. do 1995. godine.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakav je automobil za 90 KM nadam se nece se raspasti prije Madrida, u svakom slucaju zelim ovom momku sretan odlazak i povratak bez prebloema sa tim autom i naravno zelim mu dobar provod na utakmici u Madridu.
5 0
TipsterXO
Laze da ga je platio 40 funti jer prethodni vlasnik je mogao dobiti 150-200 na otpadu.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi