Musemić ponovio već viđeno, epilog je bio isti

Sarajevo izgubilo derbi

Musemić ponovio već viđeno, epilog je bio isti

Admin Čaušević

Sarajevo je izgubilo gradski derbi nakon duže od 15 mjeseci. Željezničar je na Grbavici slavio sa 5:2. 

U prošloj sezoni Bordo tim je bio nepobjediv za svog ljutog rivala. Tri međusobna duela donijela su dva trijumfa koševskog premijerligaša i jedan remi.

Posljednji put, do sinoć, plavi dio Šehera radovao se u maju 2018. godine. Tada je u oproštajnom derbiju Zajka Zebe Željezničar pobijedio sa 2:1, također na stadionu Grbavica.

Interesantno da je u tom duelu Husref Musemić je povukao identičan potez kao i u sinoćnjem, međutim konačan epilog je bio isti. Oba puta slavio je Željezničar.

Naime, Halid Šabanović (20) i Alen Mustafić (20) su bili starteri u derbiju igranom u maju 2018. godine, a Musemić ih je odlučio zamijeniti na poluvremenu pri rezultatu 2:1 za domaće.

Tada su u igru ušli Dušan Hodžić i Amar Rahmanović, ali rezultatskih promjena nije bilo pa je Željezničar kojeg je sa klupe predvodio Admir Adžem stigao do pobjede.

Dva izdanka Akademije FK Sarajevo su bili starteri i sinoć kada su također zamijenjeni u pauzi između dva dijela kada je na semaforu stajalo 2:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Priliku su dobili Andrej Đokanović i Krste Velkoski, međutim situacija na terenu se nije promijenila u korist Bordo tima jer je utakmica završena rezultatom 5:2 za Plave.

Musemić od početka sezone muku muči s povredama važnih igrača, često je primoran da pravi rokade u ekipi zbog čega za aktuelnog prvaka BiH predstojeća reprezentativna pauza definitivno stiže u pravom trenutku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Da je Stevanovic igrao prosli bi ko protiv Atalante
0 20
Rigel
Djeluje kao nedovrsen tekst...
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije