Tim godine - dominacija Reala, nema Salaha

FIFA birala najbolje

Tim godine - dominacija Reala, nema Salaha

Edmir Škorić

U predivnoj milanskoj opernoj kući Scala večeras se održao FIFA "The Best Football Awards".

Alisson Becker je najbolji golman, Jurgen Klopp je dobio nagradu za trenera godine, Leeds i Marcelo Bielsa su dobili nagradu za fair-play tim godine, Jill Ellis je dobila nagradu za najbolju trenericu prošle sezone, a Daniel Zsori iz Ferencvaroša je autor najljepšeg gola u prošloj godini, dok je Sari van Veenendaal najbolja golmanica.

Izabran je i najbolji tim u prošloj sezoni:

Alisson (Liverpool), De Ligt (Ajax/Juve), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real), Van Dijk (Liverpool), Frenkie de Jong (Ajax/Barca), Eden Hazard (Chelsea/Real), Luka Modrić (Real), Cristiano Ronaldo (Juventus), Kylian Mbappe (PSG), Messi (Barcelona).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za najboljeg igrača izabran je Lionel Messi, koji je iza sebe 'ostavio' Virgila van Dijka i Cristiana Ronalda.

Top Komentari

Payton
cuj nema salaha zasto sto je musliman a gdje je mane majku vam cifutsku
7 4
MirzaBarucic
Eden Hazard? ZAŠTO? MANE ILI SALAH. Kakav ****ni HAZARD?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi