Dudić izašao iz bolnice i poručio: Pravim promjene, neki igrači neće biti ni na klupi...

Trener FK Velež pred gostovanje u Kaknju

Dudić izašao iz bolnice i poručio: Pravim promjene, neki igrači neće biti ni na klupi...

Trener Veleža Feđa Dudić govorio je danas za zvaničnu stranicu kluba, a osvrnuo se između ostalog na ispadanje iz Kupa, formu ekipe, utakmicu protiv Mladosti koja slijedi...

Dudić je jučer izašao iz bolnice nakon što je u proteklim danima imao problema sa salmonelom. Gledao je meč Kupa BiH protiv Tuzla Cityja koji je njegov tim izgubio sa 1:0 u gostima. Komentarisao je taj i poraz od Borca u nedjelju u Premijer ligi te je poručio da neki igrači nisu opravdali njegovo povjerenje.

"Negdje oko 12.00 sati sam napustio bolnicu, a čim sam došao kući naši navijači su mi poslali stream preko kojeg sam gledao utakmicu protiv Tuzle. Sigurno je bilo zalaganja i htjenja. Kvalitet u igri je morao biti bolji. Ponavljaju nam se neke greške od ranije. Neki igrači nikako ne mogu razumjeti ono što ja mislim o njima i što pružaju na terenu. Moraju puno više..."

Najavio je promjene protiv Mladosti.

"Sada protiv Mladosti bit će puno promjena vjerujte mi. Sada će se i klupa morati zaslužiti. Uvijek dajem šansu jednim te istim igračima. Igrači koje je u Banjaluci Kodro uveo nisu zadovoljili. Igrači koji stalno ulaze s klupe i ne opravdaju povjerenje morat će se zamisliti sad kad ostanu kući za meč protiv Mladosti".

Ipak, nada se povratku na pobjednički kolosjek.

"Evidentno je da mi raspolažmo sa tek nekih 12 ili 13 igrača i njih rotiramo. Ali, šta je tu je, idemo dalje. Napravili smo od tih igrača dobru ekipu i nema razloga da ne nastavimo u tom ritmu. Sigurno da se i moj izostanak osjetio. Bili smo na vrhuncu forme, ali zdravstveni problemi su učinili svoje. Nadam se da će se sada i moj povratak pozitivno odraziti za meč u Kaknju i da ćemo odigrati dobro", kaže Dudić.

O utakmici protiv Mladosti:

"Rezultat iz 1. kola 1:3 ne daje nam za pravo da ništa osim respekta drugo ne nosimo u Kakanj. Ekipa Mladosti je pokazala tada prve rane Veležu i prizemljila ga. Mislim da smo mi sada na većem nivou. Sigurno ćemo pokazati kvalitet i ići po tri boda".

Ekipa iz Doboja kod Kaknja ima nekoliko dobrih igrača.

"Imaju nekoliko dobrih igrača, prije svega Fanima koji je vođa navale. Isaković je stub i vođa ekipe. Vazda je vrlo dobar u veznoj liniji, Šišić je također dobar. Ova utakmica vrijedi dvostruko, mi s pobjedom pravimo veliku stvar, odlazimo na šest bodova razlike od Mladosti i derbi dočekujemo u dobrom raspoloženju. Nadam se da ćemo se svi radovati nakon meča".

Problemi sa povredama i kartonima?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Za sada su svi igrači u rosteru osim Kuduzovića koji je jučer protiv Tuzle doživio povredu. Ostali su u pogonu, nadam se da će tako ostati i do nedjelje. Nemamo kartoniranih igrača, u najjačem smo sastavu", kazao je na kraju Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirko
Ajmo Mladost ,oderite im guzove kao i u Vrapcicima
2 4
gaziiiiJAaaa
IDU po 3 boda kod Mladosti, a vratit ce se sa 3 gola kao i iz Banja Luke..
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi